Eroanomus Sastamalan sote-lautakunnasta, yksi jäsen vaihtuu kalkkiviivoilla

Päivi Turja.

Sastamalassa yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunnassa vaihtuu yksi jäsen. Päivi Turja (ps.) on ilmoittanut halunsa erota luottamustoimestaan toukokuun lopussa.

Kuntavaalit siirtyivät koronatilanteen vuoksi. Samalla valtuuston uuden kauden alku lykkääntyi kahdella kuukaudella elokuun alkuun. Muut toimielimet jatkavat, kunnes uudet jäsenet on valittu.

Luottamushenkilöillä on tässä tilanteessa halutessaan oikeus erota luottamustoimesta toukokuun lopussa. Erosta on pitänyt ilmoittaa kirjallisesti huhtikuun loppuun mennessä.

Jäljellä olevaksi kaudeksi Päivi Turjan tilalle nimetään uusi jäsen sosiaali- ja terveyslautakuntaan. Asia on kaupunginhallituksen käsiteltävänä. Päätöksen tekee valtuusto.

Päivi Turja ilmoitti Alueviestissä jo lähes kaksi vuotta sitten eroavansa sosiaali- ja terveyslautakunnasta.

Aikaisemmin Alueviestissä:

Päivi Turjan mitta tuli täyteen (25.6.2019)

  • avatar paiviturja

    Olisin eronnut lautakunnasta jo kaksi vuotta sitten, mutta minulle ilmoitettiin silloin, että en tule saamaan eroa. Onneksi varajäseneni oli halukas jatkamaan, vaihdoimme siis kapulaa. Keskustelin silloin kaksi vuotta sitten yhden oikeusoppineen sukulaiseni kanssa, joka teki pitkän uran erään kaupungin teknisenä johtajana ja myös hän sanoi, että en saa eroa. Hän tiesi myös sen, että lautakunnan ei pitäisi mennä siunaamaan sosiaali- ja terveysjohtajan oikeutta yksin päättää vanhusten sijoittamisesta mihin tahansa hoitokotiin. Jos johtaja haluaa tällaista valtaa käyttää, hänen tulee ottaa siitä yksin myös vastuu, se ei ole lautakunnan asia. Kalkkiviivoilla totean, että sastamalalaisista sosiaali- ja terveyslautakunnan varsinaisista jäsenistä on ehdolla kunnallisvaaleissa enää kaksi. Onko sosiaali- ja terveyslautakunnassa työskentely vienyt uskon demokratiaan?
    Päivi Turja

Jätä kommentti