Italialaisväriä VaLePan joukkueeseen – Yleispelaajaksi kiinnitettiin 19-vuotias Alberto Cavasini

Alberto Cavasin.

VaLePan yleispelaajaosasto täydentyy italialaisella 19-vuotiaalla Alberto Cavasinilla.

Enimmäkseen hakkurina pelannut kovakätinen Cavasin haluaa siirtyä yleispelaajaksi ja on valmis tekemään töitä vastaanottonsa kehittämiseksi.

VaLePan toimittaman mediatiedotteen mukaan Alberto Cavasin on kotoisin Pohjois-Italiasta. Lentopallon pelaamisen Cavasin aloitti Sisley Trevison junioreissa. Viime kaudella hän pelasi yliopistojoukkueessa UniTrento Volley, joka on osa Trentino Volleyta.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie on iloinen, että Trentino Volleyn kanssa viritelty yhteistyö näkyy tässä siirrossa.

“Trentino Volleyn kanssa aloiteltiin yhteistyötä muutama vuosi sitten. Korona hieman sekoitti suunnitelmia, mutta nyt maailmantilanteen vähitellen normalisoituessa on hienoa, että VaLePaan tulee Italiasta Trentosta ensimmäinen pelaaja. Yhteistyö Euroopan kärkiseuran kanssa on upeaa saada liikkeelle”, hän toteaa.

Arve-Talvitien mukaan informaatio Albertosta suoraan seurasta kertoo huomattavasti enemmän kuin pelkät videot.

“Alberto on kehittyvä nuori pelaaja ja näemme tulevalla kaudella tuulahduksen Italian juniorityön helmistä.”

Vapaa-ajalla yllättävä harrastus

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko vakuuttui italialaisen mahdollisuuksista Suomen kentillä.

“Alberto on mielenkiintoinen hankinta ja lisä joukkueeseen. Enemmänkin hakkurin tonttia pelannut “Cava” on tullut opettelemaan yleispelaajan paikkaa ja saamaan kokemusta. Alberto omaa loistavan fyysisen potentiaalin ja on erittäin oppimiskykyinen. Hän on ottanut isoja kehitysaskeleita jo lyhyessä ajassa. Miellyttävä ja hyvä persoona tuo lisäväriä VaLePan nuoreen joukkueeseen.”

Nuorelle 19-vuotiaalle siirtyminen ulkomaille on rohkea valinta. Miehen iloinen ja ystävällinen luonne on helpottanut sopeutumista uuteen ympäristöön.

“Aluksi tuntui jännittävältä ja vähän pelottavaltakin. Kaikki on uutta: paikka ja kieli, eikä englantini ole kovin hyvää. Tunsin kuitenkin heti oloni kotoisaksi. Kiitos kaikille, jotka olette ottaneet minut vastaan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi olen hyvin iloinen, VaLePa on hyvä seura, jossa voin harjoitella kovasti ja kasvaa pelaajana ja ihmisenä”, nuori mies toteaa tiedotteessa.

Cavan mukaan hänen päämääränsä on kehittää ensi kaudella tekniikkaansa, olla samalla hyödyllinen joukkueelle ja auttaa sitä saavuttamaan tavoitteensa.

Vapaa-ajalla italialaisella on ehkä hieman yllättäväkin harrastus, nimittäin maalaaminen.

“Uskon, että Suomessa on paljon hienoja maisemia, joita haluan maalata.”

VaLePan ensi kauden miehistö alkaa nyt olla koossa. Hakkuri Aari Nikulalle haetaan vielä korvaajaa.

VaLePan joukkue 2021-2022

Passarit

Mikko Esko

Joel Laakso

Keskimiehet

Mikko Karjarinta

Severi Savonsalmi

Tuomas Hautala

Yleispelaajat

Sakari Mäkinen

Jiri Hänninen

Alberto Cavasin

Ville Järnvall

Hakkuri

Matias Tihumäki

Libero

Risto Ruohola

Päävalmentaja: Janne Kangaskokko

Valmentaja ja tilastot: Djordje Nahod

Huoltaja: Mauno Soro

Fysioterapeutti: Jaro Nieminen

Jätä kommentti