Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja: ”Sastamalaan kannattaa investoida! Kaupungin kyvykkyys ensiluokkainen”

Prisma Sastamalan peruskivi muurattiin torstaina. Kuvassa oikealla kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg vieressään Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko. Keskellä VaLePan Mikko Esko, joka sai sujauttaa kultamitalin Prisman perustuksiin sijoitettuun “aikakapseliin”. Kuva: Pirkanmaan Osuuskauppa.

Sastamalaan rakentuva uusi hypermarket tuo mukanaan monenlaista hyvää, näkee kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

”Ensinnäkin on kysymys erittäin isosta yksityisellä rahalla tehtävästä investoinnista, jolla luodaan pysyviä työpaikkoja ja parannetaan paikkakunnan palveluvalikoimaa.”

Toiseksi Prisma Sastamala uudistaa kaupunkirakennetta merkittävällä tavalla ja luo ympärilleen myös muita rakentamisen mahdollisuuksia, Malmberg sanoo.

”Kolmanneksi todettakoon vielä, että kehittyvän kaupungin merkki on se, että täällä on sekä Citymarket että Prisma. Eivät tämän tason toimijat tee investointipäätöksiä kevyin perustein.”

Sastamalan elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru komppaa:

”Prisma sijoittuu hyvin keskeiselle paikalle yhdistäen ydinkeskustan ja Roismalan alueen, eli kaupallinen keskusta laajenee. Uusi investointi lisää kehittämishalukkuutta ja luo tulevaisuudenuskoa muillekin toimijoille, eli piristää koko seutua sen lisäksi että tarjoaa työpaikkoja ja uusia palveluja.”

Paikkakunnalla on vuosien saatossa koettu hankkeita, joiden toteutuminen on vienyt pitkään. Prisman kohdalla asiat ovat edenneet ripeästi. Jarkko Malmberg, mitkä seikat siihen ovat vaikuttaneet?

”Jo ennen hankkeen varsinaista käynnistämistä pidettiin monia neuvotteluita Pirkanmaan osuuskaupan ja YIT:n kanssa, jotta kaikilla olisi tiedossa, miten prosessia viedään eteenpäin. Kaupunki oli myös tutkinut jo pitkään aluetta, joten kaavoituksessa päästiin ripeästi liikkeelle.”

Timo Mäki-Ullakko pääsi hänkin muurauspuuhiin. Kuva: Pirkanmaan Osuuskauppa.

Hämmästynyt ja ylpeä Sastamalan draivista

Sinänsä hanke ei ole ollut Malmbergin mukaan kovin yksinkertainen, koska siinä on ollut monta liikkuvaa tekijää. On tehty maanhankintaa, kaavoitusta, kadunrakennusta, etsitty tekniselle varikolle uusi paikka, purettu rakennuksia ja tehty muitakin kunnallisteknisiä toimenpiteitä.

Kaikki palaset on kuitenkin saatu loksahtamaan kohdilleen. Samaa mieltä on Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, joka sanoo olevansa suorastaan hämmästynyt ja ylpeäkin siitä draivista, jolla asiat ovat Sastamalassa edenneet.

”Sastamalan kaupungin kyvykkyys: ensiluokkainen. Tämä kaikki on voinut näyttää helpolta, mutta taustalla on valtavasti työtä ja sinnikkyyttä. Tämän hienompaa projektia ei voi olla”, Mäki-Ullakko hehkuttaa.

Timo Mäki-Ullakko kysyy toimittajalta, saako hän antaa Alueviestin välityksellä vinkin muille elinkeinoelämän toimijoille ja yrityksille:

”Sastamalaan kannattaa investoida! Ja kannattaa laittaa merkille todella kiinnostavat alueet Prisman ympärillä. Alueelle sopisi viritellä vaikka mitä.”

Julkisuudessa on puitu, mitä nykyiselle S-marketin kiinteistölle tapahtuu, kun kauppa lopettaa. Mäki-Ullakko toteaa salamyhkäisesti, että hyvää kuuluu sinnekin. Kiinteistöön on luvassa uutta elämää ja uusi toimija, josta hän ei voi valitettavasti vielä kertoa enempää.

Prisma Sastamalan havainnekuva.

Jätä kommentti