Koulukuljetusten toimimattomuuteen turhautunut sastamalalaisäiti: “Emme jaksa enää”

Koulukuljetukset aiheuttavat keskustelua Sastamalassa yhä. Kuvituskuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Kirjoitan nyt itseni ja vähintään 74:n vanhemman puolesta. Asiani koskee vielä suurempaa lapsimäärää. 74 on luku, joka kertoo äskettäin perustetun Whatsapp-ryhmän tämänhetkisen jäsenmäärän. Wa-ryhmä on nimeltään koulukuljetukset.

Me eteläisen alueen vanhemmat olemme saaneet venyä jaksamisemme äärirajoille taistellessamme lapsillemme siedettäviä koulukuljetuksia. Olemme lähettäneet lukemattoman määrän reklamaatioita, pyyntöjä, sähköposteja ja tiedotteita epäkohdista, joita olemme kuluneen kuukauden aikana huomioineet.

Olemme jättäneet soittopyyntöjä Tuomi Logistiikkaan. Olemme olleet yhteydessä kaupungin päättäjiin. Olemme olleet yhteydessä median edustajiin ja sitä kautta yrittäneet saada näkyvyyttä asiallemme.

Vastineeksi olemme saaneet katteettomia vakuutteluja asioiden kuntoon laittamisesta, kehotuksia jatkaa reklamaatioiden tekoa, kehotuksia olla kärsivällisiä ja odottaa.

Me olemme väsyneitä ja turhautuneita tilanteeseen. Emme jaksa enää. Epäsäännölliset aikataulut, tiedonkulun kankeus, viime hetkien muutokset aikatauluissa, kuljetusten myöhästely sekä tulematta jääminen ovat viikosta toiseen vaikeuttamassa meidän ja lastemme arkea.

Lasten käytöksessä on havaittavissa muutoksia, joita ei viitsi lehtien palstoilla alkaa selittämään. Jos tämä on hinta, mikä hienosta ajojärjestelmästä pitää maksaa, emme hyväksy sitä. Risto Räppääjän sanoin: “Vanha oli parempi.”

Eräs äiti-ihminen

Jätä kommentti