Artikkelit, Mielen tasapainoatoimitus

Saa iloita, töissäkin! – “Sehän se elämää on, että tuntee iloa ja merkitystä sen äärellä, mitä tekee”

Saa iloita, töissäkin! – “Sehän se elämää on, että tuntee iloa ja merkitystä sen äärellä, mitä tekee”

Tiina-Maija Paloranta.

Mietipä onnellisimpia hetkiä elämässäsi. Kun tunsit olosi tyytyväiseksi, ilahtuneeksi, turvalliseksi. Sijoittuuko yksikään näistä hetkistä työn äärelle? Toivon niin.

Joskus kuulee sanottavan, ettei töissä pidä olla kivaa – siellähän ollaan töissä. Olen toista mieltä. Töissä todellakin saa olla kivaa. Päiviemme kulku ja elämämme sivu on täynnä koulutyötä, kotityötä, palkkatyötä, talkootyötä. Tästä kaikesta saa nauttia.

Sehän se elämää on, että tuntee iloa ja merkitystä sen äärellä, mitä tekee. Saa kantaa korttansa kekoon mieluiten juuri niillä lihaksilla, jotka itsellä ovat vahvimmat. Yhdessä muiden kanssa. Tulee kuulluksi ja nähdyksi. Kuulee, näkee ja ymmärtää itseään ja muita. Auttaa kaveria taakan äärellä. Pyytää apua oman taakan alla. Niin tekevät myös muurahaiset. Ne kommunikoivat, ne auttavat. Ne ovat työn äärellä kukin omalla tavallaan. Ja saavat yhdessä aikaan jotakin kaunista.

Luulenpa myös, että ne nauttivat. Niillä on oman elämänsä paras työpaikka, jossa touhutaan yhteisen hyvän, yhä suuremmaksi kasvavan, alati muuttuvan muurahaiskeon puolesta.

Mikä on sinun elämäsi muurahaiskeko? Miten sinä kommunikoit muiden kanssa? Maltatko auttaa ja tulla autetuksi? Jos kaipaat muutosta, pysähdy ja pysäytä muut ympärilläsi. Miettikää, millaista muurahaiskekoa haluatte rakentaa ja millä tavoin? Mitkä ovat teidän vahvimmat lihakset?

Minulle tärkeintä on tekemisen tapa. Minkä tahansa keon äärellä olenkaan, annan itselleni ja muille ympärilläni luvan huomata hyvä. Minun muurahaiskekoni äärellä kannustetaan ja iloitaan, yksin ja yhdessä. Kiitollisena toteankin, että minun kekoni on Hyvän mielen työpaikka®.

Myös sinun muurahaiskeostasi voi tulla Hyvän mielen työpaikka®. Tukitalolta saa siihen kannustusta, kunhan rohkenet ottaa yhteyttä. Puuhataan ja iloitaan yhdessä!

Tiina-Maija Paloranta

Kirjoittaja on MIELI Tukitalo mielenterveys ry:n hankepäällikkö.

css.php