Kohennusta palokuntien lähtövarmuuteen ja laukkarataan – Viisi hanketta siivilleen

Kuvituskuva: Alueviestin arkisto.

Leader Joutsenten reitin hallitus on päättänyt puoltaa viiden uuden kehittämishankkeen rahoitusta osana yhdistyksen Luova Laakso -kehittämisstrategian toteutusta.

Satakunnan kauppakamari ry:n Hallitukset töihin! -kehittämishankkeessa tehostetaan alle 50 henkilöä työllistävien yritysten hallitustyöskentelyä. Yritysten omistajien ja avainhenkilöiden kanssa pohditaan, mitä haasteita yritys kohtaa tulevaisuudessa, millaisia ihmisiä kaivattaisiin tukemaan yrityksen kehitystä ja miten asian suhteen voisi edetä. Hankkeeseen tavoitellaan mukaan 40 yritystä Huittisista.

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n Länsi-Suomen palokuntien lähtövarmuushanke korottaa palokuntalaisten ajokorttiluokkaa B:stä C:hen. Palokuntien lähtövarmuuden ylläpitämiseksi tulisi pääosalla hälytysosastolaisista olla paloauton kuljettamiseen vaadittava pätevyys.  Joutsenten reitin alueelta hankkeessa ovat mukana Huhtamon, Kiikoisten, Suttilan ja Vampulan vapaapalokunnat.

Huittisissa toimiva MYH Horses Oy investoi laukka- ja maastoradan rakentamiseen sekä harjoituskentän peruskorjaukseen. Investoinnilla tavoitellaan neljänneksen kasvua liikevaihtoon ja samalla syntyisi yksi uusi työpaikka kahden olemassa olevan lisäksi.

Sastamalan Kiikoisissa toimiva Murajan tila investoi savusaunan ja grillituvan rakentamiseen Kiikoisjärven rannalle. Monialaista liiketoimintaa harjoittava maatila vahvistaa näin maatilamatkailuaan. Tilalla on mm. tuotteiden suoramyyntiä ja vuokramökkejä. Investointi mahdollistaa kokouspalvelut isommillekin ryhmille.

Sastamalan Uotsolassa toimiva hyvinvointialan yritys Blooming Spa investoi uuteen hoitolarakennukseen. Hoitola tarjoaa ihonhoitopalveluita, hierontoja ja spa-hoitoja. Investoinnin tavoitteena on tuplata yrityksen nykyinen liikevaihto, mikä mahdollistaisi myös toisen kokoaikaisen työpaikan yritykseen.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 289 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 31 prosenttia.

Jätä kommentti