Urheilukentän laidalta tuttu Jyrki Välkkynen on Huittisten uusi Hullu Mies

Jyrki Välkkynen (oikealla) ahkeroi yhdessä Jouko Lindstedtin ja Sauli Savolaisen kanssa kuntoportaat Huittisten Kännölään noin puolitoista vuotta sitten. Arkistokuva.

Huittisten uudeksi Hulluksi Mieheksi on valittu eritoten urheilupiireistä tutuksi tullut Jyrki Välkkynen.

Sivistysjohtaja Eija Mattilan mukaan valinta oli yksimielinen.

“Jyrkin panosta lasten ja nuorten liikunnan hyväksi arvostetaan laajalti”, valintaperusteissa nostetaan esiin.

“Jyrki on kaikille tuttu hahmo urheilukentältä, Kännölästä, Huhkolinnasta ja sittemmin Tahto Areenalta. Yleisurheiluvalmennus ja -ohjaus on ollut Jyrkin sydämenasia, joka jatkuu edelleen”, perustelut jatkuvat.

Välkkysellä on takanaan myös ansiokas työura, josta hän on jäänyt eläkkeelle.

“Jyrkin panos Kännölän Tahdon portaiden rakentamisessa oli merkittävä”, Mattila kiittelee.

Valitsijat uskovat Välkkysen olevan mitä mainioin Hullu Mies, joka tekee koko persoonallaan työtä huittislaisten hyvinvoinnin eteen, hyvässä yhteistyössä muiden kanssa.

Valinnan Hullusta Miehestä teki Huittisten kaupungin sivistyslautakunta jo kesällä, mutta julkistamistilaisuus siirrettiin koronan vuoksi syksyn Hulluun Yöhön.

Perinne Hullun Miehen nimityksen jakamisesta on alkanut vuonna 1977. Viime vuosina arvonimi on jaettu noin parin vuoden välein. Alkuperäisissä valintakriteereissä on, että arvonimen saajan tulee olla huittislainen tai muutoin Huittisten hyväksi toiminut mieshenkilö, joka on tehnyt Huittista tai huittislaisuutta myönteisessä mielessä tunnetuksi. Myöhemmin titteli on annettu myös naiselle.

Suuren ruokahalun sijaan Hullun Miehen arvonimi kuvastaa ennen kaikkea ahkeruutta ja periksiantamattomuutta.

Jätä kommentti