Mun ekat eurot -kiertue vahvistaa nuorten taloustaitoja – “Pikavipit ja osamaksusopimukset riskitekijöitä”

Kuvituskuva Pixabay.

SASKY koulutuskuntayhtymän (Sasky) ja Aito Säästöpankki tarjoavat yhteistyössä opiskelijoille Mun ekat eurot -talouskoulukokonaisuuden, jonka avulla opiskelijat saavat tietoa talousasioista. Kouluttajina toimivat Aito Säästöpankin asiantuntijat.

Tämän päivän nuorten rahankäytön arkea ovat maksukortit, lähimaksu, e-lasku ja erilaiset maksusovellukset. Käteinen taskun pohjalla on harvinainen poikkeus. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan jatkuvaa talousopetusta. Sekä nuoret että opettajat kaipaavatkin kouluihin lisää taloustaitojen opetusta ja hyviä oppimateriaaleja, Saskyn lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Koulutuskiertue vierailee kevään mittaan Saskyn toimipisteissä Sastamalassa, Tampereella, Ikaalisissa, Hämeenkyrössä, Kokemäellä ja Huittisissa.

“Hienoa, että meillä on mahdollisuus saada opiskelijoillemme aitoa ja käytännönläheistä taloustietoa Aito Säästöpankki Oy:n kautta”, kommentoi Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti.  “Yhdessä pystymme innostamaan opiskelijoitamme taloustiedon osaamiseen pariin.”

“Nuoret käyttävät luontevasti digitaalisia pankkipalveluja ja omaksuvat nopeasti uudet palvelut ja käytännöt. Toisaalta he voivat olla alttiita tekemään hankintoja, jotka jälkikäteen osoittautuvat hintaviksi. Pikavipit, osamaksulla ostaminen ja kuukausittain veloitettavat palvelut voivat kerryttää nuoren talouden riskejä, ja nuorten maksuhäiriöistä ovat aiheellisesti huolissaan myös nuoret itse”, toteaa Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen.

“Palkat, maksut, lainat, säästäminen – ne ovat merkittäviä asioita, jotka vaikuttavat nuoren nykyarkeen ja pitkälle tulevaisuuteen. Kun talousasiat ovat hyvässä hoidossa, opiskelukin sujuu huolettomammin”, Ahonen muistuttaa.

Jätä kommentti