LP-Vampula: Akatemiajoukkueelle voitto ja tappio ykkössarjan tuplaviikonlopun kotiotteluista

Heini Ahtola ja Selma Räsänen olivat avainroolissa Puma-Volleyn kaadossa. Kuva: Antti Kaskinen.

LP-Vampula Huittisen ykkössarjaa pelaava nuori kehitysjoukkue kohtasi Tahto Areenalla lauantaina 9.10.2021 ennen Mestaruusliigakamppailua pelatussa ottelussa Raision Urheilijoiden kokeneen joukkueen. Raisiossa pelaa aiemmin Huittisissakin esiintyneitä pelaajia, kun Venla Raitala sekä Iida Toivonen kuuluvat heidän rosteriinsa

Peli alkoi vierailta vahvasti kotijoukkueen jäädessä telineisiin. Tuota tilannetta jatkui kahden erän verran, mutta kolmanteen kotijoukkue heräsi taistelemaan ja johti erää jo melko mukavantuntuisella kaulalla pistein 19-13. Yksi Raisiolaisten syöttövuoro pilasi kuitenkin Vampulan hienon erän, kun yhdeksän syötön ajan kestänyt putki vei vieraat jo parin pisteen johtoon. Masterventin kummipelaaja Veera Sandell nosti huittislaistoiveita kahdella ässäsyötöllä, joiden kautta päästiin tasapisteisiin 22-22.

Lopulta kuitenkin kotijoukkueen parin heikon suorituksen myötä Raisio pääsi syöttämään ottelupalloa, jossa puolustuspallon jälkeen Elli Rantanen niittasi vasurillaan pallon toisesta kosketuksesta vastustamattomasti Tahto Areenan lattiaan ja näin koko ottelu vieraille erin 0-3. Parhaina vierasjoukkueesta palkittiin Heidi Sjöholm ja kotijoukkueesta LVI-Tapioharjun kummipelaaja Selma Räsänen.

Riittävän usein ei Vampula saanut torjuttua raisiolaisten hyökkäyksiä. Kuva: Antti Kaskinen.

Viikonlopun toinen koitos pelattiin Ammatti- ja yrittäjäopistolla, jossa vastustajaksi saapui helsinkiläinen Puma-Volley. Huittislaisjoukkue oli käsitellyt lauantaisen tappion hienosti ja lähti hyvällä asenteella horjuttamaan pääkaupunkiseudun joukkuetta. Heti ottelun alusta lähtien Vampula taisteli jokaisesta pisteestä, eikä peli notkahtanut missään vaiheessa. Erityisesti puolustuspeli oli kauden tähän mennessä parasta ja selkeän näköistä tekemistä.

Vastaanottopelaaminen Kivikylän Kotipalvaamon kummipelaajan Laura Liikasen johdolla oli hyvää ja sen mahdollistamana kotijoukkue pääsi hyökkäämään monipuolisesti ja pisteitä kirjattiin monille pelaajille. Keskikentältä nähtiin viikonlopun komein torjunta, kun Mari Liband (Rakennus Tirkkonen) esitti varsinaisen puhelinkoppitorjunnan. Eniten pisteitä tehtailivat Heini Ahtola (HK Scan) sekä Selma Räsänen (LVI-Tapioharju).

Toisessa erässä melko sekavien tuomioiden jälkeen erä kääntyi jatkopisteillä Pumalle, mutta muissa erissä LP-Vampulan otteet olivat tasaisen varmoja, eikä erien voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Varsin hyvätunnelmainen sunnuntai-illan ottelu päättyi siis huittislaisriemuun erin 3-1 (25-21, 24-26, 25-13, 25-16). Helsinkiläisten parhaana palkittiin Anni Henell ja kotijoukkueesta pirteästi hyökännyt ja tasapainoisen pelin pelannut Heini Ahtola.

Iloisia tuuletuksia. Kuva: Antti Kaskinen.

 

 

Jätä kommentti