Joogaa, draamaa ja luurisuunnistusta – Kulttuuriviikot saavuttavat taas kaikki perusopetuksen oppilaat Sastamalassa

Viime syksynä kolmasluokkalaiset pääsivät joogapajaan.

Koulujen syyslomaviikon päätyttyä Sastamalassa pyörähtivät käyntiin lasten ja nuorten kulttuuriviikot. Kulttuuriviikot tarjoavat luovaa ohjelmaa kaikille Sastamalan koulujen 1.-9. luokille, ja ne huipentuvat lauantaina 20. marraskuuta Sylvään koululla Lankku- ja Omafilmi-tapahtumaan. Illan päättää Vexve Areenalla järjestettävä Sykerock.

Kulttuuriviikkojen ohjelma on suunniteltu yhteistyössä perusopetuksen kanssa, ja lapsille ja nuorille järjestetään ikäluokittain esimerkiksi työpajoja eri teemoilla. Luvassa on muun muassa joogaa ja draamaa, luurisuunnistusta sekä pop up -taidenäyttely Sastamalan kaupungin taidekokoelmasta. Ohjelmat järjestetään oppitunneilla kouluaikana ja ovat maksuttomia oppilaille.

Lauantaina 20. marraskuuta Sylvään koululla järjestettävät Lankku- ja Omafilmi-tapahtumat ovat myös maksuttomia. Kulttuuriviikkojen työpajojen tuotoksia on nähtävillä Sylväällä sekä myöhemmin helmikuussa 2022 järjestettävässä näyttelyssä Kulttuuritalo Jaatsilla.

Nyt kolmannen kerran

Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikkoja ovat järjestämässä Sastamalan kulttuurikentän toimijat: kirjasto- ja tietopalvelut, kulttuuripalvelut, liikunta- ja nuorisopalvelut, perusopetus, Sastamalan musiikkiopisto, Sastamalan nuorisovaltuusto, Sastamalan Opisto, Sastamalan seudun museo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

“Kunnan tärkeänä tehtävänä on edistää kulttuuria ja taidetta osana asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Kulttuuriviikot vastaavat tähän tehtävään saavuttaen kaikki perusopetuksen oppilaat”, muistuttaa Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Päivi Mäki-Kerttula.

Kulttuuriviikot järjestetään nyt kolmannen kerran.

Jätä kommentti