OP Kodin nukkekoti tuotti 3000 euron hyväntekeväisyyspotin – “Positiivisella tavalla älytön idea”, tuumaa kohteen itselleen huutanut sastamalalaisyrittäjä

Nukkekodin kaupantekokahvit juotiin maanantaina – aiheeseen sopivan kakun kera tietenkin. Kuvassa vasemmalta Teppo Oras, Marko Matoniemi, Petri Koivu ja Jari Heinonen.

Kymppi plus – ja vielä yksi plussa perään. Tällaisen arvosanan OP Koti Sastamalan hyväntekeväisyystempaukselle antavat kiinteistönvälitystoimiston Jari Heinonen, Marko Matoniemi ja Teppo Oras sekä Ompelijanmaailman yrittäjä Petri Koivu.

Koivusta tuli maanantaina suurta huomiota saaneen hyväntekeväisyyshuutokaupan kohteen, nukkekoti Talo Aurinkoisen omistaja. Gepetto Oy:n valmistaman puisen nukketalon huutokauppa sulkeutui viime torstaina 19. joulukuuta kello 12. Kohteesta käytiin tiukkaa vääntöä viime minuuteille saakka, mutta Koivun onnistui napata kohde itselleen 3000 euron voittosummalla.

Mikä sai Petri Koivun innostumaan erikoislaatuisesta kaupankäynnistä?

”Otan mielelläni osaa erilaisiin hauskoihin tempauksiin. Tämä huutokauppa oli jo ajatuksena niin positiivisella tavalla älytön, ettei siitä voinut olla innostumatta. Tempauksesta ensi kertaa kuullessani päätin heti, että jos järjellisissä summissa pysytään, nukkekoti päätyy meille”, mies naurahtaa.

Hyväntekeväisyyden lisäksi Koivu viehättyi nukkekodin suomalaisesta ja pirkanmaalaisesta designista ja siitä käsityön määrästä, jonka Gepetto Oy:n Anu Pellinen on taloon upottanut.

”Tätä voisi vain katsella pari tuntia, ja löytäisi aina uusia mielenkiintoisia juttuja.”

3000 euron potti hyväntekeväisyyteen

Hyväntekeväisyyskohde kun oli, nukketalon kerryttämä 3000 euron potti ohjattiin suoraan Sastamalan Joulukeräyksen hyväksi. Keräyksen organisoivat Rautaveden Nuorkauppakamari ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tyrvään-Vammalan yhdistys. Eurot päätyvät vähävaraisten lasten ja nuorten hyväksi paikallisen sosiaalitoimen kautta.

Koivu kertoo Ompelijanmaailman tehneen hyväntekeväisyyttä jo vuosia nuorten liikuntaa tukemalla. Vastaaviin hyvää tekeviin tempauksiin yritys ei aiemmin ole ottanut osaa.

”Hyvän tekeminen ilahduttaa aina. Varsinkin, kun tässä voi tuoda hyvää joulumieltä niin monelle ihmiselle.”

Op Kodin miehet tunnustavat olevansa vieläkin hieman hämmentyneitä tempauksen saamasta huomiosta. Hyväntekeväisyyshuutokauppa on ollut esillä Maikkarin nettisivuja ja televisiouutisia myöten.

”Ei lopputulokseen voi olla kuin tyytyväinen”, kolmikko summaa.

Pääsee nytkin framille

Vaan mikä on nukkekodin kohtalo nyt? Ohikulkijat ovat voineet ihastella taloa joulukuun ajan OP Kodin näyteikkunalla, ja framille se taitaa päätyä nytkin.

”Kyllä suunnitelmissa on, että talo saa arvoisensa paikan Ompelijanmaailman Vammalan myymälän näyteikkunalta Asemakadulta. Ja kaipa se pitää käyttää näytillä myös toisessa liikkeessä Tampereella”, suunnittelee Petri Koivu.

Talossa asuvalle perheelle miehellä on iloisia uutisia: he saavat elellä tutun katon alla vastikkeetta jatkossakin.

On hyvinkin mahdollista, että nukkekodin seikkailut myös jatkuvat, sillä Koivun mielikuvitus alkaa laukata heti kaupantekotilaisuudessa. Mies suunnittelee paitsi laajennusosaa autotallin tai vajan muodossa, myös tarinaa kohteen ympärille.

”Se voisi kertoa nukkekodin elämästä. Joka päivälle oma juttunsa; joskus koiran ja joskus ihmisten kuulumisista. Se voisi olla hittiainesta.”

Jari Heinonen, Marko Matoniemi ja Teppo Oras nyökyttelevät.

”Kun Petriä kuuntelee, huomaa että talo meni ihan oikeaan osoitteeseen”, tuumaavat miehet tyytyväisinä.