Lukijat miettivät Sastamalassa: Käännytetäänkö rokotettavia ovelta Vinkissä? Mikä on oikea rokotusväli kolmanteen rokotteeseen?

Ajanvarauksettomat rokotuspäivät ovat toisinaan ruuhkauttaneet Vinkin vapaa-aikakeskuksen pihapiirin. Arkistokuva.

Koronarokotukset ja rokotustilanteisiin liittyvät käytännöt mietityttävät yhä Alueviestin lukijoita. Olemme saaneet kysymykset liittyen ajanvarauksettomiin rokotuspäiviin Vinkin vapaa-aikakeskuksessa sekä siihen, mikä on oikea rokotusväli toisen ja kolmannen rokotteen välillä.

“Vinkin vapaa-aikakeskuksessa rokotetaan iltaisin kello 18:een saakka. Entä, jos ulkona on pitkä jono vielä kuudelta? Käännytetäänkö ihmisiä ovelta?” kuuluu ensimmäinen yhteydenotto.

Kysyimme asiasta Sotesin terveydenhoitaja Sari Kukkulalta.

“Kun ilman ajanvarausta tapahtuva rokotuspäivä loppuu kello 18, tämä tarkoittaa sitä, että jonoon ei oteta enää lisää henkilöitä kello 18 jälkeen. Kaikki, jotka ennen kuutta tulevat, rokotetaan”, hän selventää.

Mitä rokottamiseen ja oikeaan rokotusväliin tulee, löytyy ajantasainen tieto Sotesin nettisivuilta. Sastamalassa ja Punkalaitumella noudatetaan THL:n ohjeistusta. Sen mukaan kolmas rokoteannos voidaan antaa 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

“Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 4-6 kuukautta”, Kukkula sanoo.

Jätä kommentti