Konsertti aprillipäivänä, taloudellista apua keräyksiin – Sastamalan seurakunta tukee Ukrainan sodan uhreja eri tavoin

Kirkkoherra Vesa Aurén.

Sastamalan seurakunta on osaltaan käynnistänyt avun antamisen Ukrainan sodan uhreille. Seurakunta on myöntänyt 5 000 euron suuruisen avustuksen Kirkon Ulkomaanavun hätäapukeräykseen ja saman suuruisen summan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastolle sekä Unicefin hätäaputoimintaan Ukrainassa.

Yhteensä 15 000 euron avustukset on myönnetty Raija ja Reijo Ilmarin testamenttiin perustuvasta rahastosta, kertoo kirkkoherra Vesa Aurén toimittamassaan tiedotteessa. Rahaston sääntöjen mukaan varoista ”toinen puoli tulee kohdentaa ulkomaanapuna puutteessa ja hädässä oleville ihmisille kristillisiä periaatteita noudattaen”.

”Kirkon Ulkomaanapu, Punainen Risti ja YK:n lastenjärjestö Unicef valittiin avustuksen kohteiksi, koska ne ovat toimineet Ukrainassa jo ennen sotaa ja ehdottoman luotettavina avustusjärjestöinä pystyvät viemään apua myös kaikkein hädänalaisimmille. Ukrainassa sota uhkaa jopa yli 7 miljoonan lapsen elämää. Esimerkiksi Unicefin avustustiimit ovat kyenneet toimimaan sodan keskelläkin Ukrainan muutamissa kaupungeissa”, kirkkoherra toteaa.

Apua tarvittaneen vielä pitkään

Kirkkoherranvirastoon ja Löytöpisteen kirpputorille on varattu toistaiseksi keräyslippaat Kirkon Ulkomaanavun (KUA) hätäapukeräykseen sodan uhreille. KUA:lla on kumppanuuksia Ukrainan naapurimaissa ja hätäapua on voitu sodan aikanakin viedä esimerkiksi Länsi-Ukrainaan.

Seurakunnan kanttorit ovat valmistelemassa useiden muusikoiden kanssa Ilta Ukrainalle -tukikonserttia sodan uhrien auttamiseksi. Konsertti tullaan järjestämään Tyrvään kirkossa perjantaina 1. huhtikuuta kello 18-20.

Seurakunta on kaupungin kanssa käydyissä neuvotteluissa lupautunut antamaan myös muutamaa kiinteistöä lyhytaikaiseen hätämajoitukseen, jos sellaiselle tulee kevään aikana akuutisti tarvetta.

Venäjän salamasodaksi suunniteltu hyökkäys Ukrainaan on muuttunut viikkokausia kestäväksi, silmittömäksi tuhoamissodaksi ja monenlaista apua tullaan tarvitsemaan sekä Ukrainaan että sieltä Euroopan eri maihin pakeneville – eikä vain viikkoja, vaan useiden kuukausien ajan, muistuttaa Vesa Aurén.

”Sekä yhteisöjen että yksityisten kansalaisten olisi hyvä varautua siihen, että apua tullaan tarvitsemaan ehkä vielä enemmän tulevina kuukausina ja vuosina kuin nyt maaliskuussa.”