”Taisi lähteä vähän lapasesta” – Huittisten Yrittäjät toivovat LauttaRokin lisäävän koko kaupungin vireyttä ja tuovan huittislaisille hyvää mieltä

Hanna Immonen, Johanna Santanen, Juha Suomela, Kalle Jarttu, Teuvo Ojala ja Susanna Hirsikangas ovat yhdessä muiden Huittisten Yrittäjien hallituksen jäsenten kanssa suunnitelleet LauttaRokkia parin kuukauden ajan.

Pari kuukautta sitten Huittisten Yrittäjät ry:n hallitus alkoi suunnitella jäsenilleen pientä, rentoa illanistujaistilaisuutta uudistettuun WPK:n rantaan.

”Grillimakkaraa ja trubaduuri soittamaan vähän musiikkia”, yhdistyksen puheenjohtaja Juha Suomela muistelee.

Mies ja kitara sekä grillimakkara ovat suunnitelmissa edelleen, mutta viime viikkojen aikana järjestelyt tapahtuman ympärillä ovat paisuneet kuin pullataikina.

”Taisi lähteä vähän lapasesta”, tapahtuman naruja käsissään pitelevä Johanna Santanen naurahtaa.

LauttaRokiksi nimetyt illanistujaiset on muutettu jäsenille tarkoitetusta tapahtumasta kaikille avoimeksi ja pääsymaksuttomaksi.

Trubaduuri Duke McDonaldin lisäksi ohjelma on täydentynyt paikallisistakin muusikoista koostuvalla Blue Voodoo bandilla, muun muassa Huittisten Seurahuoneelta tutuksi tulleella DJ Maukalla ja vuosikymmenien kokemuksella viihdyttävällä A. Aallon rytmiorkesterilla.

”Musiikkia vähän jokaiseen makuun”, Santanen uskoo.

Myös ruokatarjonta on lisääntynyt, sillä yhdistys on saanut käyttöönsä Juha-Pekka Kiviniityn hampurilaisvaunun ja alueelle rakennetaan ruokateltan lisäksi anniskelualueellinen kaljateltta.

”Koska kyseessä on puistoalue, omien alkoholijuomien nauttiminen on siellä kielletty. Muuten jokainen voi toki ottaa mukaan myös omat eväät ja tulla rantaan istumaan iltaa”, Suomela muistuttaa.

Tapahtuma sulkee Koskitien lauantaina

WPK:n rannan ohi kulkeva Koskitie suljetaan tapahtuman ajaksi ravintola Wanhalta WPK:lta vähän uimarannan ohi Kaharilan suuntaan.

”Rakentaminen aloitetaan lauantaina puolenpäivän aikaan ja tie avataan liikenteelle tapahtuman päättymisen jälkeen heti, kun alue on saatu tyhjennettyä, noin yhden aikaan yöllä”, Suomela kertoo.

Lähialueelta saapuvien toivotaan tulevan paikalle kävellen tai pyörällä.

”Alueen molempiin päihin on varattu pyöräparkki. Autoja varten meillä on pysäköintialue vanhalla urheilukentällä”, Teuvo Ojala kertoo.

Ruoka- ja juomateltta pystytetään Koskitielle, musiikki soi uimalaiturin lähelle tulevalta kelluvalta lavalta.

Turvallisuussyistä kaupunki on kieltänyt rannassa uimisen tapahtuman aikana.

Hyöty irti vilinästä

LauttaRokin ajatuksena on tuottaa hyvää fiilistä kaikille huittislaisille ja lisätä koko kaupungin vireyttä. Yrittäjät uskovat, että ensi lauantaina järjestettävä tapahtuma tuo kaupunkiin mukavaa vilinää ja elämää.

”Tätä ensimmäistä tapahtumaa lähdettiin tekemään varsin lyhyellä aikataululla ja siksi esimerkiksi keskustan yrittäjille jäi harmittavan vähän aikaa reagoida tähän. Toiveenamme on, että LauttaRokista tulee pysyvä osa Huittisten kesää ja ensi vuonna kauppiaat voivat hyödyntää tapahtumaa tarjouksilla tai pidemmillä aukioloajoilla”, Hanna Immonen sanoo.

”LauttaRokkiin tulevat ihmiset hyödyntävät aivan varmasti kaupungin palveluja. Pysähtyvät mielellään ostoksille tai käyvät jossain syömässä”, Suomela lisää.

Ensimmäisellä kerralla kaikki on uutta

Varsinaista kävijätavoitetta tapahtumalle ei ole asetettu.

”Teemme tätä nyt ensimmäistä kertaa, joten on todella vaikea arvioida, miten paljon ihmisiä paikalle tulee. Paljon riippuu myös säästä, nyt näyttäisi, että se on paras mahdollinen”, Susanna Hirsikangas sanoo.

”Tärkeintä on, että kaikki viihtyisivät ja pystyisimme toteuttamaan hyvän tunnelman”, Santanen lisää.

Suomela kiittelee, että ainakin tähän asti tapahtuma on saanut positiivisen vastaanoton.

”Ymmärrämme, että tapahtumasta aiheutuu väistämättä ääntä ja Koskitien käyttäjät joutuvat suunnittelemaan omat kulkemisensa poikkeuksellisin järjestelyin. Pyrimme kuitenkin hoitamaan kaikki järjestelyt niin, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa kenellekään. Uskomme, että LauttaRokki on tapahtuma, jota Huittisiin on kaivattu jo pidemmän aikaa”, hän toteaa.

”Tapahtumaa on suunniteltu hyvässä yhteistyössä Huittisten kaupungin sekä pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa. Heiltä saadut neuvot ovat meille korvaamattomia. LauttaRokin mahdollistamisessa tärkeän panoksen ovat antaneet myös tapahtuvaa tukevat sponsorit, sillä halusimme ehdottomasti pitää tapahtuman pääsymaksuttomana ja näin ison tapahtuman tekemisestä syntyy aina myös kustannuksia”, Santanen kiittelee.

”Aivan mahtavasti olemme saaneet mukaan myös talkoolaisia. Tapahtuman taustalla häärää yhteensä yli 50 vapaaehtoisen joukko”, Immonen täydentää.

LauttaRokki WPK:n rannassa 11.6. kello 17-24. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton.