Teemapäivät edistävät liikunnan ilosanomaa Sastamalassa – ”Kaikki testit helposti toteutettavia ja kaikille sopivia”

Liikunnanohjaaja Elina Myllymäki ja liikuntaneuvojaksi opiskeleva sairaanhoitajataustainen Maija Lyytikäinen muistuttavat kaikenlaisen liikunnan virkistävän ja helpottavan arjesta selviytymistä.

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle? Kynnys madaltuu tämän syksyn aikana, kun Sastamalan kaupungin liikuntapalvelut jalkautuu eri puolille kaupunkia teemapäivien merkeissä.

Saliharjoitteluun tutustumisen lisäksi ohjelmassa on kävelytestejä sekä erilaisia testauksia kehonkoostumuksesta terveyskuntoon.

”Kaikki testit ovat helposti toteutettavia, kaikille sopivia, eivätkä ne vaadi ennakkovalmistautumista”, kertovat liikunnanohjaaja Elina Myllymäki ja liikuntaneuvojaksi koulutussopimuksella Sastamalan kaupungilla opiskeleva Maija Lyytikäinen.

Teemapäivät kulkevat nimellä ”Lähde liikkeelle”. Ne on tarkoitettu kaikille sastamalalaisille ikään, sukupuoleen ja aiempaan kuntoilutaustaan katsomatta.

”Riittää, että on kiinnostunut omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Samalla pääsemme esittelemään kaupungin liikuntamahdollisuuksia, mikä toivottavasti madaltaa kynnystä liikkumiseen entisestään”, kannustavat naiset.

Kävelytestissä kilometri aikaa vastaan

Terveyskuntotestauksia, kuten puristusvoimaa sekä lihaskuntoa mittaavia testejä, tehdään yhteistyössä Sastamalan apteekkien kanssa. Ennakkotiedoista poiketen mukana on myös Prisman kiinteistössä toimiva Sastamalan Hyvinvointiapteekki.

”Poikkeamme testausten kanssa myös Vinkin vapaa-aikakeskuksella, Karkun kirjastossa sekä Nuorisotila Holvissa Mouhijärvellä”, Myllymäki kertoo.

Kävelytestit alkavat ensi keskiviikkona 28. syyskuuta Kaalisaaressa, lisäksi niitä tehdään Vammalan keskusurheilukentällä, Mouhijärven urheilukentällä sekä Honkolan urheilukentällä.

”Kävelytestissä kävellään yhden kilometrin matka aikaa vastaan. Tulos kertoo kestävyydestä sekä kävelijän hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnosta”, avaa Lyytikäinen.

Vinkin vapaa-aikakeskuksen lisäksi kaupungin kuntosaleihin pääsee tutustumaan Keikyän Puuhalassa sekä Kiikoisissa ja Mouhijärvellä.

Mihinkään testeistä ei tarvitse varata aikaa, vaan paikalla voi poiketa silloin kun se itselle sopii.

Syksy otollista aikaa uudelle harrastukselle

Lähde liikkeelle -toimintaa kaavailtiin ensin ryhmissä järjestettäväksi, mutta Elina Myllymäki ja Maija Lyytikäinen uskovat teemapäivien tavoittavan suuremman joukon kaupunkilaisia.

”Myöhemmin ehkä voidaan perustaa ryhmiä, joissa tehdään alkukartoitukset ja annetaan sitten yksilöllisempää elintapaohjausta”, pohtii Myllymäki.

Liikuntapalveluiden väki muistuttaa syksyn olevan otollista aikaa aloittaa uusi harrastus ja kiinnittää ehkä hiukan rennomman lomajakson jälkeen taas huomiota omaan hyvinvointiinsa.

”Vähäinenkin liikunta virkistää ja helpottaa arjesta selviytymistä, kun päivät taas pimenevät.”

Lisätiedot verkosta osoitteesta www.sastamala.fi/liikunta tai soittamalla p. 050 520 4219.

Teemapäivien aikataulu: 

Terveyskunnon testaus

klo 9.30-11.30

to 29.9. Apteekki Sastamala / K-citymarket Sastamala

to 13.10. Vinkin vapaa-aikakeskus

to 27.10. Tyrvään sivuapteekki / Asemakatu

ke 9.11. Äetsän apteekki / Keikyä

to 10.11. Äetsän apteekki / Kiikka

ke 16.11. Karkun kirjasto

to 17.11. Häijään apteekki / Häijää

to 24.11 Sastamalan Hyvinvointiapteekki / Prisma

pe 25.11. Nuorisotila Holvi, Mouhijärvi

pe 30.11. Häijään apteekki / Suodenniemi

to 1.12. Kiikoisten Apteekki

Kävelytestit

klo 9.30, 10 ja 10.30

ke 28.9. Kaalisaari

ke 5.10. Vammalan keskusurheilukenttä

to 6.10. Mouhijärven urheilukenttä

ke 12.10. Honkolan urheilukenttä

Kuntosali tutuksi

klo 9.30-11.30

ke 26.10. Kiikoinen

ke 23.11. Puuhala (huom! Puuhalassa aikataulu muista poikkeava klo 9.30-10.45)

ke 2.12. Vinkki

to 8.12. Mouhijärvi

Päivitetty 22.9. klo 10 kuntosaliin tutustumisen aikataulu Puuhalan osalta.