Marttilan koululla vietettiin iloinen pihatalkooilta – ”Kaikki olivat tyytyväisiä ja koulun piha siistimpi kuin koskaan”

Innokkaat maalarit vahvistivat koulun maalauksia. Kuva: Melina Laaja, Marttilan koulun 6.lk.

Tiistaina 30.8. vietimme iloisen illan Marttilan koulussa. Koululla vietettiin monialaisen oppimiskokonaisuuden teemaviikkoa, jonka aiheena oli vastuu yhteisestä kouluympäristöstä ja viihtyisyydestä. Kaikki koulun oppilaat ja heidän vanhempansa olivat tervetulleita talkooiltaan. Väkeä saapui paikalle sankoin joukoin.

Tavoitteena oli vahvistaa koulun pihan maalauksia sekä kunnostaa istutuspaikkoja sipulikukille, joita koululaiset istuttavat myöhemmin. Pihaa siistittiin myös siivoamalla roskia ja ylimääräisiä kasveja. Työt hoituivat nopeasti, koska ihmisiä oli paljon auttamassa. Tietenkin myös tavoitteena oli, että kaikilla olisi hyvä mieli. Ilman innokkaita talkoolaisia, hommasta ei olisi tullut mitään. Kaikilla oli pirteä ja iloinen fiilis. Parasta oli, kun näki oman jälkensä maalauksista. Nyt niitä on kiva katsella, kun ne ovat veikeän värisiä. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, mutta sateen uhka oli.

Koululla oli vanhempainyhdistyksen järjestämä puffet. Kun hommat oli tehty, kaikille maistui lämmin makkara ja herkullinen hattara. Puffetissa myytiin mm. hattaraa, virvokkeita ja leivoksia. Lisäksi kaikki saivat koulun tarjoamat makkarat. Puffetin vieressä oli monia pöytiä ja tuoleja, joihin oli mukava istahtaa vatsa täynnä.
Koululla oli myös erilaisia vanhempainyhdistyksen järjestämiä aktiviteetteja, kuten temppupyöräilyä, keppihevosrata sekä frisbeegolfausta. Jalkapalloareenalla sai myös pelata erilaisia pelejä. Ilman näitä aktiviteetteja, olisi ollut tylsää. Hiekkakentälle oli rakennettu hieno ja hurja temppupyöräilyrata. Oma pyörä ja kypärä pitivät olla, jotta sai ajaa siinä. Keppihevosradalla oli korkeita ja matalia esteitä. Sieltä sai lainata hienoja keppihevosia.

Vietimme sillä viikolla moksu-viikkoa (monialainen oppimiskokonaisuus), jonka tarkoituksena oli parantaa kouluviihtyvyyttä. Talkooilta oli osana tätä ja samalla tuli vietettyä Kodin ja koulun päivää. Koulupäivien aikana olimme tehneet luokkien kanssa erilaisia käyttäytymisohjeita, jotka laitamme seinälle. Nyt koulu on paljon viihtyisämpi sekä sisältä että ulkoa.

Kaikki sujui oikein mukavasti. Ilta oli mukava ja kaikilla oli hauskaa. Osa ihmisistä lähti kotiin illan päätteeksi ja jotkut jäivät siivoamaan aktiviteetteja sekä kojua. Kaikki olivat tyytyväisiä ja koulun piha oli siistimpi kuin koskaan. Talkoissa oli mielestämme ihana olla apuna!

Kiitos kaikille, jotka auttoivat talkooillassa!

Kirjoittaneet Eeva Manninen ja Helmi Kallio, Marttilan koulun 6.lk

Poimintoja