Lasten ja nuorten kulttuuriviikot häämöttävät – ”Kulttuurikasvatus osa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemista”

Tältä näytti viime vuoden elokuvatyöpajassa Muistolan koululla.

Lasten ja nuorten kulttuuriviikot tarjoavat jälleen tänä vuonna luovaa ohjelmaa kaikille Sastamalan koulujen 1.–9. luokkalaisille. Teemana on Elo-Ilo.

Syyslomaviikon jälkeen lapsille ja nuorille järjestetään ikäluokittain työpajoja eri teemoilla. Luvassa on muun muassa musiikkia, klovneriaa sekä luurisuunnistusta. Kuudesluokkalaiset pääsevät kuvaamaan elokuvia. Kulttuuriviikkojen ohjelmat järjestetään oppitunneilla kouluaikana ja ne ovat maksuttomia oppilaille.

Kulttuuriviikot huipentuvat lauantaina 19. marraskuuta pidettäviin Lankku- ja Sykerock-tapahtumiin. Samana päivänä katsotaan kuudesluokkalaisten elokuvatyöpajan tuotokset ensi-illan hengessä Bio Sastamalassa. Näytökset ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Sastamalan perusopetuksen opetuspäällikkö Kati Heikkilän mukaan kulttuuriviikot ovat hieno osoitus eri toimijoiden yhteistyöstä lasten ja nuorten kulttuurikasvatuksen toteuttamiseksi.

”Oppilaat saavat koulupäivän aikana elämyksiä, oppivat uutta kulttuurin eri aloilta ja saavat näin käsityksen siitä mitä kaikkea kulttuuri on ja miten se vaikuttaa meihin. Vuosittainen vakiintunut toiminta varmistaa, että jokainen oppilas saa kulkea monipuolisen kulttuuripolun perusopetuksen aikana.”

Hän muistuttaa kulttuuriviikkojen täydentävän hienosti kouluissa tehtävää muuta kulttuurikasvatusta sekä taide- ja taitoaineiden opetusta.

”Kulttuurikasvatus on osa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemista.”

Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikot järjestetään vuonna 2022 neljännen kerran. Niitä ovat järjestämässä Sastamalan kulttuurikentän toimijat: kirjasto- ja tietopalvelut, kulttuuripalvelut, liikunta- ja nuorisopalvelut, perusopetus, Sastamalan Musiikkiopisto, Sastamalan nuorisovaltuusto, Sastamalan Opisto, Sastamalan seudun museo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

Jätä kommentti