Katuvalojen yösammutus laajenee, kiukaiden lämpötila alemmas – Katso tästä, miten Huittisten kaupunki säästää energiaa!

Huittisten uimahalli. Arkistokuva.

Huittisten kaupunki osallistuu Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan. Tekninen valiokunta päätti määräaikaisista energian säästötoimista, jotka otettiin käyttöön sunnuntaina 20. marraskuuta ja ovat voimassa juhannukseen 2023.

Suurimmat vaikutukset heijastuvat Huittisten uimahallin toimintaan. Uimahallissa kylmävesiallas otetaan määräajaksi pois käytöstä ja ison altaan veden lämpötilaa lasketaan yhdellä asteella 26 asteeseen. Koululaisuintien ja vesijumpparyhmien aikana ei enää lämmitetä saunoja, pois lukien erityisryhmät. Saunojen lämmittämisaikaa lyhennetään muutenkin kolmella tunnilla. Energiansäästökampanjan aikana saunat ovat lämpimänä päivittäin kello 16 – 21.15.

Myös esteettömien saunojen lämmitysajasta nipistetään siten, että ne lämmitetään maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 14 – 17. Saunomisaika lyhenee neljällä tunnilla. Lisäksi kiukaiden lämpötilaa lasketaan kymmenellä asteella 70 asteeseen.

Katuvalaistuksen yösammutukset laajennetaan koskemaan kaikkia muita alueita paitsi keskusta-aluetta. Lisäksi kesäsammutusta aikaistetaan niin, että valot sammuvat yöksi jo toukokuun alussa muualla kuin ydinkeskustan alueella. Joulu- ja kausivalaistuksen osalta huonokuntoiset valot poistetaan käytöstä, eikä korvaavia valoja asenneta.

Lisäksi kiinteistöissä lasketaan sisälämpötila noin 20 asteeseen, pois lukien päiväkodit, palvelutalot ja terveyskeskus.

Astetta alemmas -kampanjan tavoitteena on, että energiankulutusta vähennetään kauttaaltaan koko yhteiskunnassa; kodeissa ja taloyhtiöissä, yrityksissä, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.