Torstai on abien päivä! – Penkkariajelua kuuluu nyt seurata ajoreitin varrella

Ohi on! Arkistokuva viime vuoden penkkareista.

Torstaina 9. helmikuuta vietetään penkinpainajaisia perinteisin menoin. Sastamalassakin Vammalan lukion abiturientit ilahduttavat jälleen penkkariajelulla.

Abien kotiväkeä ja muita ajelusta kiinnostuneita kannustetaan nyt Puistokadun varteen. Aiempina vuosina ihmisiä on kerääntynyt runsaasti myös lukion taakse seuraamaan abirekkojen lähtöä. Lukion rehtori Leeni Kirvesmäki toivoo, että ihmiset eivät enää kerääntyisi koulun pihamaalle.

”Lukion takapiha on melkoisen vaarallinen lähtötilanteessa, joten pyydämme ihmisiä seuraamaan penkkariajelua reitin varrelle. Poliisi nimittäin edellyttää meiltä nykyään entistä tarkempaa riskiarviointia penkkariajelun suhteen”, Kirvesmäki sanoo.

”Aiemmin rekat ovat myös menneet suoraan alakouluille, mutta nyt on tarkoitus viime vuoden tapaan kiertää ensin muutama rinki keskustassa”, rehtori kertoo.

Penkkariajelu alkaa kello 12.15.  Rekat lähtevät lukion takapihalta ja ajavat Sylvään ohi keskustaan. Rekat ajavat Puistokadulla Torikeskuksen ja Kassantalon liikenneympyrän välillä muutaman kerran. Tämän jälkeen yksi rekka käy tervehtimässä Vareliuksen koulun oppilaita ja toinen Muistolan koulun oppilaita.

Kolmas rekka tekee erillisen ajelun Kiikassa kello 14 alkaen. Reitti on seuraava: Länsitie 1 – Kiikan koulu – Äetsän koulu – Länsitie 1.

Jätä kommentti