Karkussa voi opiskella suomea – ”Opettajamme kokeneita alansa osaajia”

Karkun evankelisella opistolla voi opiskella suomea. Myös ukrainalaiset Anna Zavadskan ja Danil Babych ovat olleet siellä opissa. Kuva: Minna Isotalo / Alueviestin arkisto.

Alueviestin uutta SPR:n kielikahvilaa käsittelevästä artikkelista (29.3) saattoi saada virheellisen käsityksen, ettei Sastamalan alueella ole mahdollista opiskella suomen kieltä kuin kolmena päivänä viikossa.

Karkun evankelisella opistolla on jo usean vuoden ajan ollut mahdollisuus koko lukuvuoden ajan täysipäiväisesti osallistua maahanmuuttajien suomen kielen opetukseen. Opiskelijamme ovat jatkaneet muun muassa Saskyn eri linjoille saatuaan riittävän kielitaidon. Maahanmuuttajataustainen henkilö voi opiskella meillä myös perusopetuksen päättötodistuksen. Aikuislukiostamme on päässyt ylioppilaaksi useita S2 (suomi toisena kielenä) opiskelijoita. Syksyllä maahanmuuttajille alkaa myös tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus, jossa on vielä tilaa. sekä kotoutumisajan ylittäneiden perustaitokoulutus.

Yhteistyömme vastaanottokeskusten kanssa on hyvää, mutta jostain syytä TE-toimistoista ei osata ohjata opiskelijoita meille. Toisinaan vastoin opiskelijan tahtoa, hänelle on osoitettu paikka Tampereelta, vaikka Sastamalassa on ollut opetusta tarjolla.

Opettajamme ovat päteviä ja kokeneita alansa osaajia. Laadusta ja saatavuudesta ei ole puutetta.

Marjo Anttoora
Hallintojohtaja, KEO

  • Tuntematon

    Onko te toimistossa tiedon puutetta vai onko siellä henkilöitä töissä jotka periaatteellisista syistä eivät halua ohjata opiskelijoita keoon.
    Onko keo syrjinnän kohteena ?
    Halutaanko yhteiskuntaa muokata johonkin tiettyyn suuntaan ? Ihmeellistä venkoilua.

Kommentointi ei ole käytössä.