Seinää päin lentäneistä noidista tuli pääsiäisen hitti – Huittisten Wanhalla Meijerillä toisen roska on toisen aarre

Sanna pääsi valmistamaan uutta noitaa vielä pääsiäisviikollakin.

Viime viikkoina useampi autoilija on joutunut ajamaan Huittisten Meijerin ohi kerran jos toisenkin. Onko kierrätyspisteen seinää päin tosiaan lentänyt noita?

”Kyllä vaan. Mutta ei sentään oikea, vaan kierrätysmateriaaleista valmistettu taideteos”, työvalmennuskeskus Meijerin yksilövalmentaja Mari Saari naurahtaa.

Seinää päin lentäneitä pääsiäisnoitia valmistettiin Meijerillä ensimmäisen kerran viime pääsiäisenä ja ne osoittautuivat suoranaisiksi hittituotteiksi.

”Idea taisi tulla silloin Pinterestistä. Valmistimme kokeilumielessä muutaman noidan ja ne loppuivat kesken jo paljon ennen pääsiäistä”, Saari kertoo.

Tänä vuonna hittituote päätettiin ottaa valmistukseen uudelleen.

”Nytkin kysyntä on ollut kova. Eilenkin myytiin kaksin kappalein, joten tänään piti kiireellä valmistaa uusi, että niitä on vielä pääsiäiseksi tarjolla.”

Tämän pääsiäisnoidan matka Kyöpelinvuorelle ei mennyt aivan putkeen, vaan päätyi Huittisten Meijerin kierrätyspisteen seinään. Kuva Huittisten Wanhan Meijerin Facebook.

Sukset taipuvat noidiksi

Pääsiäisnoidat valmistetaan Huittisten kaupungin kierrätyspiste Kiertokulmaan tulevasta materiaalista.

”Jostain syystä meille tulee paljon suksia, ja laittamalla ne ristiin, saakin juuri hyvän rungon noitaa varten. Muita noitaan sopivia varusteita, kuten vaatteita, kerätään talteen oikeastaan pitkin vuotta”, Saari tuumii.

Noitien lisäksi Meijerillä on valmistunut pääsiäistä varten muun muassa ruohopöllejä eli koivuhalkoon kaiverrettuja raeruohoasetelmia ja suloisia pupujusseja.

”Pyrimme aina jollain tavalla reagoimaan sesonkeihin, mutta pääsiäinen on tänä vuonna huomioitu erityisen hyvin ihan siitä syytä, että täällä sattuu olemaan tällä hetkellä todella tuotteliasta väkeä”, Saari kertoo.

Seinään lentäneet noidat ovat Meijerille myös hyvä tapa näkyä ulospäin.

”Tietysti haluamme tuoda toimintaamme tutuksi huittislaisille ja tällaiset taideteokset ilman mieltä herättävät ainakin taatusti kiinnostusta.”

Valikoimassa paljon muutakin kuin pääsiäistuotteita

Sesonkituotteiden lisäksi Meijeriltä saa jatkuvasti valikoimassa olevia tuotteita kuten pultteja ja prikkoja sekä kukkalaatikoita ja lyhtyjä. Niihin materiaaleja saadaan esimerkiksi vanhoista terassilaudoista ja sängyistä.

Saari vinkkaakin, että jos huittislaiset pääsiäisen aikaan alkavat katsella vanhaa terassia uusimismielessä, kannattaa Kiertokulman väki pyytää hakemaan vanhat laudat uusiokäyttöön.

”Otamme mielellämme vastaan myös vanhoja ikkunoita, joista valmistetaan pienoiskasvihuoneita.”