Huittislaisen Hinauspalvelu Ojalan autonkyljissä komeilleet haukka-teipit vaihtuivat R-kirjaimiin

Hinauspalvelu Ojalan autojen teippaukset ovat kevään aikana muuttuneet, mutta Tommi Ojala ja Teuvo Ojala vakuuttavat, että muuten palvelu on täysin ennallaan.

Elämän hektisyys näkyy myös tienpäällä. Hinauspalvelu Ojalan yrittäjät Tommi Ojala ja Teuvo Ojala tapaavat yhä harvemmin asiakastaan, jonka auto on jättänyt kesken matkan.

”Liikkeelle lähdetään ennemmin viisi minuuttia myöhässä kuin viisi minuuttia liian aikaisin ja sitten on kiire päästä jollain jatkamaan matkaa ennen kuin hinausauto edes ehtii paikalle. Jos jonkun vinkin antaisin, niin sen, että liikenteeseen kannattaisi varata vähän enemmän aikaa”, Tommi pohtii.

Tosin suuri muutos on lyhyessä ajassa tapahtunut siinäkin, että yhä harvemmin matka pääsee jatkumaan ilman korjaamokäyntiä.

”Nykyautoissa on niin kehittynyttä teknologiaa, että aika vähän pystytään tekemään tienpäällä. Useimmiten auto nostetaan kyytiin ja kuljetetaan korjaamolle”, Teuvo kertoo.

Ojaloiden puhelin pirahtaa useimmiten akkuvian tai rengasrikon seurauksena.

”Varsinkin talviaikaan akut hyytyvät, mutta toki myös kuumilla hellepäivillä on vastaava vaikutus. Tiestön kunnon vuoksi rengasrikot ovat lisääntyneet huomattavasti viime vuosina”, Tommi tuumii.

Ani harvassa autossa on enää kyydissä vararengasta, jonka avulla pääsisi rengasliikkeeseen asti.

”Päästönormien vuoksi kaikki ylimääräinen paino on jätetty nykyautoista pois”, Teuvo tietää.

Kolarihinauksissa merkittävintä roolia Huittisten lähialueella näyttelevät hirvieläinvahingot.

”Se on ihan selvää, että elämme täällä peuravaara-alueella”, Tommi toteaa.

Korjaamon puolella koronan vaikutukset näkyvät yhä. Varaosatoimitukset ovat

Huoltoon mieluummin ajoissa kuin myöhässä

Teuvon mukaan edelleen poikkeuksellisen pitkiä.

”On saatavuus- ja toimituspuutteita, millä on luonnollisesti vaikutusta vauriokorjauksien tekemiseen”, hän harmittelee.

Yhtälailla näkyvissä on myös ihmisten taloudellisen tilanteen kiristyminen.

”Autoa ei yhtä herkästi vaihdeta ja huolloissa yritetään säästää tekemällä vain ihan pakollinen ja pitkittämällä sekin viimeiseen hetkeen”, Teuvo sanoo.

Tommilla on vinkki jaettavaksi myös tässä asiassa.

”Huolto kannattaa tehdä heti siinä kohtaa, kun merkkivalo syttyy. Pitkittämiselle ei yleensä ole asiaan parantavia vaikutuksia.”

Vilkkujen välkkyessä painetaan jarrua

Hinauspalvelun miehet tahtovat muistuttaa maltista silloin, kuin tienreunassa vilkkuvat siniset tai keltaiset valot.

”Aina autoa ei ole mahdollista pysäyttää turvalliseen paikkaan, joten sekä kolaripaikan pelastushenkilökunta että me työskentelemme välillä vaarallisissa paikoissa. Sitä tulisi kunnioittaa ja hidastaa vauhti silloin kun huomaa, että jotain tavallisuudesta poikkeavaa tapahtuu tiellä”, Tommi toteaa.

Samassa yhteydessä hän muistuttaa myös tarkistamaan, missä oman auton varoituskolmio sijaitsee.

”Aika usein asiakas ei edes tiedä, missä oman auton varoituskolmio on. Varoituskolmion vieminen paikalleen on kuitenkin todella tärkeä palvelus niin oman kuin muiden tiellä liikkujien turvallisuuden eteen.”

Haukat vaihtuivat R-kirjaimiin

Hinauspalvelu Ojala kuului aiemmin Falck-ketjuun, mutta kevään aikana Falckin haukat ovat kadonneet autojen kyljistä ja tilalle on ilmestynyt uudesta Redgo-ketjusta kertova R-kirjain.

”Falck myi koko hinaustoimintansa norjalaiselle vakuutusyhtiölle ja sen myötä taustallamme toimiva ketju vaihtoi nimeä. Toiminta on kuitenkin täysin ennallaan”, veljekset vakuuttavat.

Yhteyden voi edelleen ottaa suoraan Hinauspalveluun, mutta yhä harvempi haluaa enää soittaa puhelimella.

”Paljon käytetään mobiililaitteella chat-apuria”, Teuvo tietää.

Huittinen sijaitsee liikenteen risteyspaikassa, minkä vuoksi suurin osa Hinauspalvelun asiakkaista on ohikulkumatkalla.

”Samasta syystä olemme myös satsanneet voimakkaasti raskaankaluston osaamiseen. Huittisten ohi kulkee päivittäin valtava määrä raskastaliikennettä, jota sitäkin palvelemme mielellämme”, Tommi sanoo.

Hinauspalvelu on saanut paljon kiitosta hyvästä palvelustaan. Mikä on sen salaisuus?
”Pyrimme aina ymmärtämään asiakkaan harmituksen. Auton ostaminen on monelle asunnon jälkeen suurin hankinta, kyllähän se harmittaa, kun se pettää odotukset kesken matkan.”