Kylätila Otavan avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa

Karkun kyläyhdistys Kyläntupa ry:n puheenjohtaja Siiri Savinotkolla oli hymy herkässä avajaispäivänä.

Karkun kirjaston yhteyteen avattiin kylätila Otava. Tarkoituksena on tarjota kyläläisille yhteinen, viihtyisä olohuone ja kohtaamispaikka. Tila mahdollistaa taidenäyttelyiden pitämisen, yhdessä oleilun, etätyöskentelyn, kokoustamisen sekä erilaisten tapahtumien järjestämisen. Karkun kyläyhdistys Kyläntupa ry tekee yhteistyötä kirjaston kanssa. Jatkossa se tarkoittaa sitä, että kirjaston aukioloajat laajenevat omatoimikäyttöön silloin, kun kylätila Otava on avoinna.

Kauniilla vanhalla rakennuksella on pitkä ja vaiherikas historia. Talo saa palvella asukkaita kylätilana ja kirjastona.

Avajaisissa tunnelma oli syystäkin onnellinen ja tyytyväinen. Olihan kylätilan eteen ponnisteltu ahkerasti ja pitkän aikaa. Talkoovoimin ja Leader-rahoituksen tuella toteutettiin mittavat remontit. Pinnat uusittiin sähkötöineen ja uusia kalusteitakin hankittiin. Talon remontoinnissa ja sisustuksessa on haluttu kunnioittaa kauniin vanhan rakennuksen autenttisuutta mahdollisimman pitkälle.

”Kyllä nyt on mahtava fiilis, tätä on niin kauan puhuttu ja suunniteltu, ja vihdoin päästiin viettämään avajaisia. Ei olla turhaan tehty työtä ja nähty vaivaa”, iloitsi projektissa alusta saakka aktiivisesti mukana ollut Siiri Savinotko Karkun kyläyhdistyksestä.

Kirjastokirja Slaku lepäili pihanurmikolla hiirisaaliinsa kanssa. Se on tuttu näky kirjaston sisätiloissakin.

Talo on toiminut aiemmin pelkkänä kirjastona, joten nyt avattu kylätila Otava mahdollistaa vielä monipuolisemmat palvelut karkkulaisille. Mielenkiintoisena ja kekseliäänä uutena palveluna Siiri mainitsee Lainaamon.

”Otavan Lainaamosta kyläläiset voivat lainata esimerkiksi ompelukonetta, lautapelejä, pihapelejä, mehumaijaa tai muita hyödyllisiä tarvikkeita. Sinne voi tuoda tavaraa, ja sieltä voi lainata niitä, kunhan muistaa palauttaa. Kaikkea ei siis tarvitse ostaa itselle. Lainaamon idea on ymmärretty hyvin ja se on lähtenyt mukavasti liikkeelle.”

Juhlaväkeä oli paikalla runsaasti. Puheille aplodeerattiin innokkaasti eikä tarjoilupuolessakaan ollut valittamista.

Kylätila Otavassa tullaan järjestämään myös erilaista toimintaa.

”Syksyllä käynnistellään näitä toimintoja. Ajatuksena on ollut esimerkiksi käsityöpiirin, lukupiirin ja muiden jo aiemminkin toimineiden aktiviteettien käynnistäminen uusissa tiloissa. Nythän meillä on entistä paremmat puitteet toimia. Ja ehkäpä jotakin ihan uuttakin kehitellään”, tuumii Siiri.

Talo on vehreän puutarhan ympäröimä.

Kylätalolla on pitkä historia ja se on paikallisille rakas rakennus.

”Hyvä, että talon tilat saadaan entistä tehokkaampaan käyttöön. Kyllä tästä ollaan kylällä innostuneita.”

Karkun kylätila Otavan avajaisissa oli suorastaan tungosta, selvästi asia kiinnosti. Samanaikaisesti kylällä oli myös Kirppu Karkku-tapahtuma ja se lisäsi väkimäärää entisestään, joten mukava kuhina kävi Karkun kylänraitilla.

Lisätietoa kylätila Otavasta voit lukea osoitteesta karkku.fi/otava