Festivaalijohtaja Pekka Ollula lupaa HIFF:in palaavan kahden vuoden päästä vielä isompana, kansainvälisempänä ja näyttävämpänä

Huhtamo International Film Festivalien elokuvista päästiin Honkapirtillä nauttamaan ulkoilmanäytöksinä. Festivaalijohtaja Pekka Ollulan mukaan sekä Huhtamon kirkko että Honkapirtti ovat vakiinnuttaneet paikkansa elokuvajuhlien päänäyttämöinä.

Viime viikolla Huittisissa juhlittu Huhtamon International Film Festival onnistui festivaalijohtaja Pekka Ollulan mukaan joka suhteessa yli odotusten.

Neljättä kertaa järjestetty elokuvan ilottelu veti katsojia niin Tuulikki-Vampulan lentokentälle, Risto Ryti -saliin, Suttilan nuorisoseurantalo Kalliolaan kuin aiempinakin vuosina tutuiksi tulleisiin Huhtamon kirkkoon ja Honkapirtille. Ylettyivätpä juhlat edelliskerran tapaan myös maakuntarajan toiselle puolelle, Mäenpään työväentalolle Punkalaitumella.

Eikä Huhtamon kansainvälinen elokuvajuhla pitänyt tälläkään kertaa sisällään pelkästään elokuvia, vaan kävijät pääsivät nauttimaan kokonaisvaltaisesta kulttuurielämyksestä musiikin, ruoan ja juoman täydentämänä. Huhtamon ja koko Huittisten kauniita maalaismaisemia unohtamatta.

”Huhtamo valtaa alaa”, Ollula naureskelee viitaten tapahtuman leviämiseen yhä laajemmalle koko Huittisten alueella.

Ollulan kanssa HIFFin päävastuuta kantava Tiina Nissinen hehkuttaa viikon tunnelmaa.

”Se oli aivan huippu niin ydinporukan kesken kuin kävijöiltä saamamme palautteen perusteella.”

”Yksi parhaista palautteista oli eräältä helsinkiläiseltä vieraalta saamani viesti, jossa tapahtumaa kehuttiin ihan 6/5 kokemukseksi. Näiden vieraiden piti muiden päällekkäisyyksien vuoksi vain piipahtaa Huhtamossa, mutta lopulta he peruivat muun ja viipyivät aina sunnuntaihin asti”, Ollula jatkaa.

Pekka Ollula iloitsee, että niin paikalliset kuin kauempaa tulevat festivaalivieraat ovat löytäneet tapahtuman vuosi toisensa jälkeen aina vain paremmin.

Vaikka HIFF on vuosien aikana turvonnut viikonlopun mittaisesta kyläjuhlasta koko viikon kestäväksi festivaali-ilotulitukseksi, oli tämä Nissisen ja Ollulan mukana ensimmäinen kerta, kun järjestäjät ehtivät itsekin nauttia tapahtuman tunnelmasta tosissaan.

”Jokainen kerta on opettanut meitä pyörittämään tapahtumaa edellistä paremmin. Jos ensimmäisenä vuonna koko festivaaliin suhtauduttiin vähän epäuskoisesti ja naureskellen, niin nyt olemme onnistuneet tekemään vahvasti selväksi, mikä tämä juttu on”, Ollula pohtii.

Siksi jatkoa on odotettavissa myös kahden vuoden kuluttua.

”Ennusmerkit ovat vahvasti sellaiset”, festivaalijohtaja uskaltaa todeta, vaikka tämän vuoden tapahtumakin oli vähällä jäädä toteutumatta.

”Olen halunnut tuoda rehellisesti esiin sen, että ei tämä mikään helppo homma ole. Kun keväällä kielteisiä rahoituspäätöksiä tuli joka suunnasta, olin jo valmis antamaan koko tapahtuman olla. Onneksi sitten kuitenkin löytyi yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat tapahtuman toteuttamisen.”

Huhtamo International Film Festival ei tarjoa pelkästään elokuvia, vaan myös livemusiikkia. Perjantaina siitä vastasi muun muassa huittislaislähtöinen Pekka Nisu.

Tämän vuoden HIFF oli Ollulalle henkilökohtaisella tasolla vielä astetta merkittävämpi kokemus. Tiistaina nimittäin sai ensi-iltansa Ollulan ensimmäinen lyhytelokuva, suurelta osin Huittisissa kuvattu Polkupyörävaras.

”Projekti oli pitkä, eikä koskaan voi tietää, miten yleisö suhtautuu. Selvästi se, mitä halusin välittää, välittyi ja ihmiset aidosti pitivät siitä. Oli mahtavaa esittää paikalliselokuva paikallisille ihmisille.”

Polkupyörävaras ei ole jäämässä ainoaksi Huittisissa kuvattavaksi elokuvaksi, sillä Ollulan mukaan se osoitti Huittisten mahdollisuudet elokuvien kuvauspaikkana.

Seuraavaksi Ollula on suunnitellut maalaisromanttista zombikomediaa niemeltä Sikatila ja tositapahtumiin perustuvaa kauhuelokuvaa Kirves-Koljonen.

Yhä suuremmat ovat myös suunnitelmat HIFFin suhteen. Ollula aikoo tuoda HIFFiä näkyväksi Huittisissa jo ennen kuin seuraava festivaali kahden vuoden kuluttua järjestetään.

”Tarkoitus on tarjota pienempiä elokuvaelämyksiä. Haaveenamme on ollut jo pidempään, että esittäisimme Tappajahain Huittisten uimahallissa, mutta halli on aina festivaalien aikaan huollon vuoksi kiinni. Siksi ajatus on järjestää näytös sitten kun se on mahdollista”, festivaalijohtaja maalailee.

5. juhlakerran kunniaksi Ollula lupailee entistäkin suurempia juhlia.

”Isompaa, kansainvälisempää ja näyttävämpää.”