Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto 30 vuotta – viikonloppuna juhlitaan pitkosten avajaisilla ja fanfaarien kera

Isosuon pitkoksilla. Kuva: Marjo Kekki.

Metsähallitus yhteistyötahoineen järjestää Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston 30-vuotisjuhlat 16.-17.9. Tarjolla on luontoaiheista ohjelmaa koko perheelle viikonlopun molempina päivinä kello 12–16 Kärjenkalliolla, Isonsuolla sekä Ala-Kauvatsanjoen laavulla. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

”Tervetuloa kaikille viettämään mukavaa syyspäivää. Luonnonystävää hemmotellaan kansallispuiston eri osissa monipuolisella ohjelmalla. Iltatilaisuudessa kokoonnuimme kuulemaan puiston 30-vuotisesta taipaleesta ohjelman kera”, aluejohtaja Mikael Nordström Metsähallituksen Luontopalveluista toivottaa.

Juhlat alkavat lauantaina Kärjenkallion korkeasta lintutornista kello 12 soitettavalla fanfaarilla. Lapsia kannustetaan tutustumaan luonnon ihmeisiin Metsämörrin opastuksella. Kaikki lapsenmieliset voivat myös verrytellä hoksottimiaan luontovisalla.

Puurijärveen kohdistuvista hoitotoimenpiteistä ja laidunnuksesta kerrotaan Kärjenkallion lavalla sekä lauantaina että sunnuntaina. Lisäksi lavalta voi lauantaina seurata ruovikon murskauksen työnäytöstä.

”Koska juhliva puisto on maamme runsaslintuisimpia järviä, on lintuharrastajille tarjolla Kärjenkalliolla lintuopastusta ja optiikan esittelyä. Isonsuon puolella opastetaan suoluonnon saloihin ja Ala-Kauvatsanjoella voi levähtää tulentekopaikalla makkaraa grillaten”, Nordström sanoo.

Päivää voi jatkaa Kauvatsan kesäkahvilassa Kansallispuistoiltamissa kello 18 alkaen. Kahvitarjoilu siivittää katsausta kansallispuiston 30-vuotiseen taipaleeseen, paikallista musisointia ja valokuvanäyttelyä.

Sunnuntaina päivän ohjelma alkaa Ronkansuon uusittujen pitkosten avajaisilla. Melonnan ystävät voivat puolestaan saapua meloen Ala-Kauvatsanjoelle sekä lauantaina että sunnuntaina vesiteitse yhteistyöyrittäjän järjestämällä retkellä.

Viikonlopun koko ohjelma Puurijärven ja Isonsuon ajankohtaista -sivulla (luontoon.fi).

Huittisten linja-autoasemalta on maksuton kuljetus lauantaina klo 11 Kärjenkalliolle ja sunnuntaina klo 12 Isonsuon puolelle. Ilmoittaudu tekstiviestillä puh. 044 773 0103. ”Luontokin kiittää yhteiskuljetuksesta”, Metsähallituksessa tuumataan.

Ala-Kauvatsanjoki. Kuva: Marjo Kekki.
Maisema Kärjenkallion lintulavalta. Kuva: Marjo Kekki.