Perussuomalaisten Aulis Kulmala pyytää eroa kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – tilalle Tomi Hämäläinen

Moottoripyörätrialia harrastava Tomi Hämäläinen on nousemassa valtuustoon. Arkistokuva.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetuissa on ollut vaihtuvuutta tällä valtuustokaudella.

Kansanedustajaksi valitun Miko Bergbomin tilalle valtuustoon toukokuussa noussut Aulis Kulmala on pyytänyt 20. syyskuuta lähettämällään sähköpostilla eroa Sastamalan kaupunginvaltuuston jäsenyydestä henkilökohtaisista syistä johtuen.

Kaupunginhallitus  esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto myöntää Aulis Kulmalalle eron kaupunginvaltuustosta ja kutsuu Tomi Hämäläisen toimimaan kaupunginvaltuutettuna jäljellä olevan toimikauden loppuun saakka.

Aulis Kulmala tuli vuoden 2021 kuntavaaleissa valituksi Perussuomalaisten ensimmäiseksi varavaltuutetuksi. Hän sai 60 ääntä. Hämäläinen tuli toiseksi varavaltuutetuksi 58:lla äänellä.

Kuntalain mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle. Päätös pannaan täytäntöön heti.

 

 • Tuntematon

  Enpä tunne. Mutta sinä ilmeisesti tunnet. Kerro nyt mikä aiheuttaa tuollaisen reaktion?

  • Jorma

   Sastamalassa ehdokkaana oleva Tomi Hämäläinen (ps) murtautui asuntoihin vuosina 2015 ja 2016 kahteen otteeseen ja varasti ampuma-aseita.
   Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Hämäläisen 1 vuoden 1 kuukauden ja 15 päivän ehdottomaan vankeuteen kahdesta törkeästä varkaudesta ja tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta.
   Käräjäoikeuden mukaan Hämäläinen tavoitteli tekijäkumppaninsa kanssa nimenomaan ampuma-aseita, ja murrot olivat suunniteltuja. Rikokset toteutettiin aikana, jolloin asuntojen omistajat olivat poissa. Tämä viittasi toisaalta vähäisempään törkeyteen uhrien näkökulmasta, mutta osoitti myös suunnitelmallisuutta.
   Vuonna 2019 Hämäläinen ajoi Sastamalassa pakettiautolla kahden promillen humalassa. Hämäläinen ei suostunut kirjalliseen käsittelyyn käräjäoikeudessa, vaan kiisti syytteen ja vetosi, ettei ollut ajanut autoa.
   Todistaja oli kuitenkin nähnyt Hämäläisen ajamassa autoa ja kertoi asiasta oikeudessa todistajanvakuutuksen alaisena, joten tuomitsemiskynnys ylittyi. Näyttönä toimi myös verikoe.

   Tuossa näitä ihan julkisesti löytyviä juttuja.

 • Tuntematon

  Toiminta näyttää olleen sitä luokkaa että ei varmaan olisi syytä valtuuston kokouksiin ängetä. Toivottavasti ymmärtää pysyä poissa ainakin jos ei pyydä myös eroa valtuuston jäsenyydestä henkilökohtaisista syistä.

Kommentointi ei ole käytössä.