Riisipuuro, pukki ja tonttujen tulishow ilahduttivat Vammalan torilla

Kerttu-tonttu ja joulupukki tarjosivat Adele ja Alexsandra Anttisaarelle makeisia. Siskosten mielestä jouluntuntu syntyy perheen kanssa vietetystä ajasta. ”Oma perhe tekee sen joulun, tottakai joulukuusi ja -pukkikin kuuluvat asiaan.”

Joulunajan alkamista ja joulukaupan avajaisia juhlistettiin perjantai-iltana Sastamalassa. Kaupungin, Vammalan Yrittäjien ja Sastamalan yrittäjänaisten järjestämän tapahtuman myötä polkaistiin alkuunsa myös Osta joulu Sastamalasta -kampanja.

Torikeskuksen pop up -myyntipisteillä oli sen verran vilskettä, että ilmeisen moni oli laittanut ne kuuluisat ostohousut jalkaansa. Osaltaan asiaan saattoi vaikuttaa sekin, että villahousut olivat jääneet kotiin ja kipakka pakkanen sai hakeutumaan Torikeskuksen lämpöön.

Ulkona riisipuurolle oli ottajia, ja puurojono venyi hetkittäin pitkäksi. Parempiin suihin löysi tiensä myös kaupungin tarjoama glögi.

Torilla kuultiin myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakasen sekä Vammalan Yrittäjien Sampo Satimuksen puheet. Hakanen kannusti lahjahankinnoissa suosimaan paikallista ja kotimaista.

Kaupungin kulttuuripalveluita ja Operaatio Pirkanmaa -hanketta oli kiittäminen Flamma Fire Groupin tonttujen tulishowsta. Se keräsikin runsaasti yleisöä toripuistoon.

Puuroa jonotettiin.
VaLePan myyntikojulta puurotarjoiluun avuksi ennättänyt Marja Pajula lorautti soppaa Markuksi esittäytyneen miehen puuroannokseen. Taustalla puuron valmistanut Jussi Heino. ”Tulin katselemaan joulunavaustunnelmaa. Odotan että lapsenlapsenikin tulee tänne, tulishow kiinnostaa”, jutteli Markku.
Pop up -myyntipisteet houkuttivat väkeä Torikeskukseen.
Sastamalan yrittäjänaisiin kuuluva Nokian kauppahuoneen Hanna Siuvo-Järä esitteli muun muassa lastensa Niilon ja Matleenan valmistamia pikkiriikkisiä piparkakkutaloja. ”Onhan tämä kiireistä aikaa, kun on tapana käydä useammissa joulumyyjäisissä”, hän jutteli. ”Toisaalta myös todella hauskaa aikaa. Ei se joulu tule, jos ei öitänsä näperrä.”
Tonttujen tulishow veti runsaasti yleisöä puoleensa.