Uudet opastustaulut Taikayöntielle – ”Ollaan erityisen hienolla alueella”

Taikayöntien vanha opaste
Taikayöntien vanha opaste. Kuva: Niina Aalto.

Huittisista Punkalaitumen kautta Urjalaan johtava Taikayöntie saa uudet opasteet. Nykyiset ovat vuosien varrella päässeet huonoon kuntoon.

Vanhat tiekyltit tullaan poistamaan. Niiden tilalle sijoitetaan uudet ruskeapohjaiset matkailutien opastusmerkit, jotka ovat tieliikennelain mukaiset.

”Taikayöntien rapistumaan päässeiden opastustaulujen uusiminen on erittäin tervetullutta. Uudet ajantasaiset matkailutien opastusmerkit palvelevat niin matkailijoita kuin muitakin tiellä kulkijoita ja viestivät siitä, että nyt ollaan erityisen hienolla alueella”, kertoo Taikayöntien Lumo -hankkeen projektipäällikkö Niina Aalto.

Pirkanmaan ELY-keskuksen myöntämä lupa Taikayöntien opastetauluille on voimassa viisi vuotta. Hankinnasta vastaavat Huittisten kaupunki sekä Punkalaitumen ja Urjalan kunnat.

”Matkailutien kehittäminen on koko alueen yhteinen asia. Onkin hienoa, että opasteiden uusiminen tehdään kuntien tiiviissä yhteistyössä”, iloitsee Niina Aalto. Palvelukohteiden opastusmerkkien hoito kuuluu ELY-keskuksen urakoitsijoille.

Taikyöntien pääreitillä on mittaa 52 kilometriä seututietä 230. Haarat johtavat Punkalaitumen keskustasta Murronharjuntietä valtatielle 2 sekä Puolimatkan kylästä Nuutajärventietä Nuutajärven Lasikylään ja edelleen valtatielle 9. Nämä mukaan lukien matkaa kertyy 86 kilometriä.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskuksen hallinnoimalla hankkeella on Euroopan maaseuturahoitus Leader Joutsenreitin ja Leader Pirkan Helmen myöntämänä.