Milloin Sastamalan koirapuisto on valmis? – ”Tarkkaa ajankohtaa en tiedä, mutta sitten järjestetään ehdottomasti avajaiset”, kaupunginpuutarhuri lupaa

Koirapuisto sijaitsee Teollisuuskadun päässä, lähellä Niemen tehtaita. Mahtavatko hangesta törröttävät kepit merkata aidan paikkaa?

Toimitukseen yhteyttä ottanut lukijamme pohtii Sastamalaan tekeillä olevan koirapuiston aikataulua:

”Milloin Sastamalan koirapuisto on valmis? Mitä siellä on jo tehty ja mitä vielä puuttuu? Miksi koirapuiston valmiiksi saattaminen on kestänyt näin kauan?”

Kysyimme asiasta Sastamalan kaupungin puutarhuri Suvi Isosäviltä.

Hän tuumaa, että vakaasta aikomuksesta huolimatta koirapuiston aita jäi tosiaan urakoitsijalta asentamatta ennen talvea.

”Nyt hommat on sovittuna niin, että aita-asennus tehdään heti kun mahdollista, eli keväämmällä. Tarkkaa ajankohtaa en tiedä”, Isosävi sanoo.

Vammalan pohjoispuolella, Teollisuuskadun päässä sijaitseva Sastamalan kautta aikain ensimmäinen koirapuisto on siis aitaa lukuunottamatta valmis?

”Kyllä!”

Isosävin mukaan alueella on kaadettu huonokuntoisia puita ja poistettu risukkoa. Osa puistosta on puustoista ja lähes luonnontilaista, mikä lienee koirien mieleen.

”Lisäksi pintamaata kuorittiin tasaiselta kenttäosuudelta ja pintavesien kulkua ohjattiin samalla kallistuksin. Myös aitalinjalla jouduttiin tekemään jonkin verran maansiirtotöitä”, Isosävi selvittää.

Tasainen kenttä sai pintaansa tassuystävällisen seoksen, joka koostuu kuivatusta puuhakkeesta ja sorasta.

Valaisinpylväskin on alueelle asennettu, ja roskikset ja infokyltit tuodaan Isosävin mukaan siinä vaiheessa, kun aita on valmis.

”Talkoissa puhuttiin pienimuotoisista koirapuiston avajaisista, ja pitäähän ne ehdottomasti järjestää, kun on sen aika”, hän toteaa.

Tällaistakin menoa voi koirapuistossa olla. Kuvituskuva.

Mitä koirapuiston tulevien käyttäjien olisi hyvä tietää?

Isojen koirien aitaus on kooltaan noin 2300 neliötä ja pienten koirien aitaus noin 900 neliötä. Aidan korkeus on kaksi metriä.

”Isojen ja pienten koirien aitauksien väliin tulee väliaita, jossa on huoltoportti. Sisälle koirapuistoon kuljetaan niin sanotun tuulikaapin kautta, jossa on siis portit molemmille puolille”, kaupunginpuutarhuri kertoo.

”Koirapuistoon tulee nähtäville säännöt, joita noudattamalla käyttäjät takaavat puiston säilyvyyden jatkossa”, hän lisää.

Miten koirapuiston kunnossapito sitten käytännössä hoituu?

”Kunnossapito kuuluu koirapuiston käyttäjille, ja kaupunki kannustaa käyttäjiä järjestämään jatkossakin koiraihmisten kesken talkoita alueen viihtyvyyden lisäämiseksi”, Isosävi vastaa.

Isosävi korostaa, että kaupunki maksaa jätehuollon, eli roska-astioiden tyhjentämisen ja alueen valaistuksen sähkölaskun. Myös koirapuiston käyttäjille varattua parkkialuetta, joka on Teollisuuskadun viereisellä maa-alueella, pidetään kunnossa kaupungin toimesta.

”Teollisuuskadun varteen ei saa pysäköidä autoja, koska se hankaloittaa tiellä liikkuvien isojen yhdistelmien ja rekkojen kulkemista”, hän lisää.

Koirapuisto oli toinen toteutukseen viime vuonna edenneistä osallistuvan budjetoinnin hankkeista. Puistoon varattu 30 000 euron määräraha ei kuitenkaan riittänyt, vaan puistotoimi rahoitti osan koirapuiston rakentamiskustannuksista käyttötalouden määrärahoista.

Kuluvan vuoden osalta osallistuvan budjetoinnin hankkeiden haku on parhaillaan käynnissä. Ideoita voi jättää kaupungille tammikuun loppuun saakka. Tälläkin kertaa jaossa on yhteensä 50 000 euroa, mutta nyt yhteen hankkeeseen käytetään enintään 10 000 euroa.

Jätä kommentti