Kirjalla VaLePan peliin, ennen ottelua koko perheen tapahtuma

Kirjapeli
Kirjapeli.

Mestaruusliigassa VaLePa isännöi Vantaa Ducksia lauantaina kello 17. Pääsylippuna toimii kirja.

”Kirjapelissä yhdistyvät erityisellä tavalla kirjallisuus ja urheilu. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Suomen Kirjainstituutin kanssa sekä tästä jo perinteeksi muodostuneesta Kirjapelistä”, kertoo VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie. ”Tänä vuonna laajennamme tapahtumaa tarjoamalla ennen peliä ohjelmaa lapsiperheille”, hän jatkaa.

Urheilun ja lukemisen tiedetään lisäävän mielen hyvinvointia. Siinä missä liikkuminen edistää yksilön terveyttä myös lukeminen rentouttaa ja vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi keskittymiskykyyn – ja tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä.

”Lukemisen ja urheilun yhdistäminen on loistava keino lasten ja nuorten lukuinnon kasvattamiseen. Nykyisin lukutaidon heikkenemisestä ja nuorten liikkumattomuudesta keskustellaan paljon. Olisi tärkeää, että huolipuheen sijaan tuotaisiin esille niitä kaikkia myönteisiä asioita, joita urheilu ja lukeminen voivat tuoda elämään”, sanoo Suomen Kirjainstituutin intendentti Mari Immonen.

Ennen ottelua järjestetään Vexve Areenalla maksuton koko perheen tapahtuma kello 15 alkaen. Siellä voi käydä askartelemassa kotiinviemisiksi valloittavan Sivusyöppö-kirjanmerkin tai napata lukemista Sastamalan pääkirjaston pop up -kirjastosta. Myös Kennelliiton lukukoirat ja Herra Hakkarainen ovat tavattavissa.

Pelissä voi tallentaa oman Kirsi Kunnaksen tuotantoon liittyvän lukumuistonsa. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan keruun päätyttyä Museokortti.

Otteluisäntänä on Sastamalan kaupunki. Peliä ovat järjestämässä Suomen Kirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Warelia, Herra Hakkaraisen talo ja Vanhan kirjallisuuden päivät.