Sammaljoen kirkon 100-vuotisjuhlavuosi alkaa pääsiäismessulla – Pääjuhlaa vietetään elokuussa, mutta jo lähiaikoina on luvassa erilaisia tapahtumia

Kuluva vuosi on Sammaljoen kirkon juhlavuosi. Kirkon vihkimisestä tulee elokuun lopussa kuluneeksi sata vuotta. Pääjuhla on silloin, mutta jo nyt keväällä tapahtuu monenlaista. Tulossa on muun muassa luentoja Sammaljoen ja koko Tyrvään paikallishistoriasta, riparilaulujen yhteislauluilta ja Sammaljoen entisten pappien vierailuja.

Juhlakausi alkaa pääsiäismessulla Sammaljoen kirkossa tulevana sunnuntaina 31.3. klo 13 ja messun yhteydessä haastatellaan 94-vuotiasta rovasti Antti Heikkilää, joka asui ja työskenteli Sammaljoella vuosina 1959–1965.

Sammaljoen nykyinen pappi Kaisa Mäkelä-Tulander on messun liturgi ja Sammaljoen entinen pappi Hannu Heikkilä saarnaa. Musiikkia johtaa kanttori Jari Mattila.

Myös monesti Sammaljoella laulaneet Merja ja Pekka Laaksonen saapuvat kitaroineen musisoimaan. Seurakunnan luottamushenkilöt Etelä-Tyrvään alueelta avustavat ja tarjoilevat messun päätteeksi kirkkokahvit.

Sammaljoen entisten vakinaisten pappien vierailut jatkuvat kevään messuissa. Jorma Bäckman on mukana 7.4., Terho Hämeenkorpi 21.4. ja Veli-Matti Karo 5.5. Ensimmäinen Hannu Heikkilän pitämä historialuento on 14.4. ja silloin käsitellään vuosia 1910–1916, jolloin Tyrvään kuntaa ja seurakuntaa yritettiin jakaa kahtia.

Riparilaulujen ilta on 13.4.

Vanha kuva Sammaljoen kirkolta.

Jätä kommentti