Kouluampumisen uhreja muistetaan: Suruliputuksia myös Sastamalassa ja Huittisissa

Suomen lippu
Suomen lippu.

Sastamalassa ja Huittisissa on siniristilippuja puolitangossa keskiviikkona.

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastoihin ja laitoksiin keskiviikkona suruliputuksen Vantaalla tapahtuneen kouluampumisen vuoksi. Suruliputuksella kunnioitetaan ja muistetaan kouluampumisen uhreja.

Esimerkiksi Huittisten kaupunki on kertonut osallistuvansa suruliputukseen. Liput ovat puolitangossa kaupungintalolla ja kouluilla.

Suruliputus alkaa aamukahdeksalta. Aluksi lippu vedetään ylös asti ja lasketaan sen jälkeen kolmanneksen tangon mittaa alas siten, että lipun alareuna asettuu salon puoliväliin. Suruliputus päättyy auringon laskiessa.

Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

Jätä kommentti