Huippupesis oli täysosuma Varilassa – ”Talkooväelle iso kiitos kaikesta”

Kumurin Elsa Hynnä saa nimmarin viime vuoden parhaalta naispesäpalloilija Virpi Hukalta. Kuva: Sanna Hinkkanen.

Kaikki tapahtumia järjestävät tietävät miten paljon suunnittelua ja työtä yksittäisenkin tapahtuman järjestäminen edellyttää. Monta hikistä hetkeä talkootyötä ja valmisteluja usean kuukauden ajan ja etenkin viime viikolla osoittautuivat kannattavaksi Varilan pesäpallokentällä lauantaina.

Maailman parhaat pesisnaiset Tampereelta ja Porista tarjosivat katsojille mielenkiintoisen kaksituntisen näytöksen ja Kumurin taustajoukot onnistuivat luomaan pelille upeat puitteet. Kaiken lisäksi sää oli mitä parhain, aurinko ja lämpö hellivät.

Kioskeissa kävi kuhina. Mukaansa tempaava musiikki, asiantunteva selostus, pelimakkaran tuoksu ja ilmassa leijuva jännitys. Niistä oli upea tapahtuma luotu. Lopullisesti täydellisen päivästä teki yleisö, jota oli paikalla ilahduttavan paljon, arviolta 580 katsojaa löysi naispesiksen pariin.

Kummankin joukkueen pelaajat kiittelivät ja kehuivat tapahtuman järjestelyjä. Vastavuoroinen kiitos pelaajille taisi tapahtua pelin jälkeen lukuisten junnujen ja fanien yhteiskuvien ja nimmareiden myötä. Hyvän hengen ja yhteisöllisyyden pystyi aistimaan niin pelaajista, katsojista kuin tapahtumajärjestäjistä.

Myös ottelun tuomaristo koki ottelutapahtuman onnistuneena:

”Talkooväelle iso kiitos kaikesta. Kaikkialla tervehdittiin iloisesti ja muutenkin kaikesta jäi sellainen olo, että oltiin tervetulleita. Tosi hyvin järjestetty kaikki asiat”, kiitti ottelun syöttötuomarina toiminut loimaalainen Jesse Mäkinen.

Pesäpalloliiton eteläisen alueen aluevastaava Marko Heikkinen saapui paikalle perheineen Valkeakoskelta. Hän jakoi kiitosta Sastamalan Kumurin aktiivitoimijoille ja yhteistyökumppaneille, jotka järjestivät upean pesäpallotapahtuman runsaslukuiselle yleisölle.

”Oli mukava nähdä yleisössä runsaasti niin koti- kuin vierasjoukkueen kannattajia. Tapahtuma houkutteli keskustelujen perusteella paikalle myös uusia pesäpallokatsojia ja istutti toivottavasti pienen pesiskipinän näille ensikertalaisille.”

Sastamalan Kumuri on hyvin mielissään yhteistyöstä erityisesti kaupungin ja kumppanien kanssa. Yhteistyö mahdollisti laadukkaan tapahtuman. Moni kiitteli, kun Superpesis tuodaan Sastamalaan, sillä harva paikkakuntaleinen muuten näkee kuinka kovaa pallo kulkee naisten heitoissa ja lyönneissä.

”Kiitos tulee jakaa myös paikan päälle pesiksestä nauttineilla. Parkkipaikalla näytti olevan enemmän pyöriä kuin autoja eli paikalliset olivat erinomaisesti huomioineet tämän”, kehaisi Kumurin puheenjohtaja Sami Ristimäki.

Teksti: Mika Mikola

Jätä kommentti