Uusia pelaajasopimuksia julki: pohjoista intoa ja kurulaista tahtoa VaLePaan

Atro Berg. Kuva: Mestaruusliiga.

VaLePan liigamiehistö on lähes valmis tulevaan kauteen. VaLePa saa pelaajan Oulun seudun juniorimyllystä ja Mestaruusliigan pohjoisimmasta kasvattajaseurasta, kun Veeti Parkkinen ja Atro Berg pukevat pukkipaidat ylleen.

Kurun Giba, Urpo Sivula on tehnyt VaLePan kanssa pelaajasopimuksen, mutta hänellä on ulkomaanpykälä 31.5. asti, joten siihen saakka täytyy seurassa jännittää. Jos Upi jatkaa VaLePassa, tilanne on hyvä. Joukkueeseen etsitään vielä yhtä yleispelaajaa.

VaLepan tiedotuksesta vastaava Mauri Esko kertoo pelaajista seuraavaa:

Keskipelaaja Atro Berg⁠, s. 2001, 194cm

Atro Berg aloitti lentopalloharrastuksen 8-vuotiaana Sodankylän Tähti-Volleyssa. Siellä Marja-Leena Engelberg ja Atron isä Kauko jakoivat Atrolle ensimmäiset lentopallo-opit. Oli luonnollista, että Atro aloitti liigapelit rovaniemeläisen Team Lakkapään joukkueessa. Toinen kausi Lakkapäässä oli hyvä. Seuraava kausi meni Hurrikaanissa ja viime kaudella hän otteli Kyyjärven Kyvyn paidassa. Atro on tasapainoisesti taitava torjunnassa sekä hyökkäyspelissä.

Atro Berg vakuuttui pohdiskelujen jälkeen, että VaLePa on hänelle tässä vaiheessa paras vaihtoehto.

”VaLePa on tunnetusti hyvä ja menestynyt seura. Muutamien VaLePassa pelanneiden kavereiden kanssa juttelin, ja kaikki kehuivat organisaatiota ja valmennusta. Päätös oli helppo tehdä. Koen, että VaLePa on paras paikka minulle ottaa seuraavat kehitysaskeleet.”

Janne Kangaskokko näkee hyvänä keskipelaajien kilpailutilanteen.

”Atro täydentää suomalaisen keskitorjujakolmikon. Atron vahvuuksia on erityisesti nopeus ja oikeat valinnat torjuntapelaamisessa. Hän on mitastaan huolimatta ulottuva pelaaja, joten hän antaa varmasti kovan vastuksen Juholle ja Mirolle. Ylipäätään on erittäin tärkeää, että joukkueessa on kolme pelaavaa keskitorjujaa. Tavoitteena Atron kanssa on varmasti urheilullisuuden ja fyysisen harjoittelun kehittäminen ja sitä kautta paremman suorituskyvyn saaminen harjoituksiin ja peleihin.”

Veeti Parkkinen.

Hakkuri Veeti Parkkinen, s.2004, 195 cm

Oulun seudulla on tehty erinomaista juniorityötä ja useita pelaajia on noussut liigatasolle tai pidemmälle. Esimerkkinä Niko Suihkonen, joka sai ensioppinsa Oulun Kiskon joukkueissa ja eteni myöhemmin VaLePan kautta Ranskaan ammattilaiseksi. Veetin kasvattajaseura on Kempeleen Lentopallo. Erityisesti hän arvostaa Sami Kurttilalta saamiaan oppeja. Veeti Parkkinen on nuoresta iästä huolimatta fyysisesti vahva hakkuri. Keväällä Oulun Kisko voitti ykkössarjan finaaleissa Lempo-Volleyn ja Parkkinen oli ylivoimaisesti kovin pisteiden tekijä.

”Pelaajana haluan oppia lukemaan peliä ja kenttää paremmin. Vahvuutena koen hyökkäyspelin, rohkeuden ja ulottuvuuden. VaLePa tuntui oikealta vaihtoehdolta, koska seura on tunnetusti menestyvä ja kasvattanut hyviä pelaajia vuosien varrella”, Parkkinen sanoo.

Janne Kangaskokko on seurannut Veetin otteita tarkkaan ja näkee hänet isona mahdollisuutena.

”Veeti pelasi hyvän kauden ykkössarjassa ja osoitti että potentiaalia löytyy. Veeti on kehittynyt paljon erityisesti viime vuoden aikana ja siirtymä liigaan on nyt ajankohtainen. Veetillä on hyvä fysiikka ja potentiaalia lyödä palloa kovaa. Pyrimme kehittämään nuorta pelaajaa joka osa-alueella, ja erityisesti ottamaan isoja askelia hyökkäyksessä.”

Hannu Moilasen kuva pelistä, jossa Upi siirtyi Mestaruusliigan pistepörssin kärkeen ohi Normunds Veinbergsin.

Hakkuri Urpo Sivula, s.1988, 195 cm

Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä, esittelyssä Urpo ”Upi” Sivula. Hän on useana kautena ollut tärkeä palanen VaLePan menestyksessä. Monenlaista menestystä on tullut, viimeisimpänä Mestaruusliigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikka 7402 pisteellä. Nälkää vielä riittää uusiin saavutuksiin. Upi on tehnyt VaLePan kanssa vuoden jatkosopimuksen.

VaLePan joukkue 10.5.2024:

Passarit
Matthiue Garcia
Matti Maijala

Keskipelaajat
Miro Leinonen
Juho Kaunisto
Atro Berg

Yleispelaajat
Jiri Leinonen
William Groffier
Juho Turri

Hakkurit
Urpo Sivula (ulkomaanpykälä 31.5.)
Veeti Parkkinen

Liberot
Eetu Pennanen
Anselmi Ryyppä

Jätä kommentti