”Kiikkalaisia lyödään nyt molemmille korville”, sanoo Pauli Pietilä ja ehdottaa Leiriahosta saatavan rahan käyttämistä seurakuntatalon kunnostukseen

Puistokonserttia Kiikassa. Taustalla seurakuntatalo. Lukijan kuva Alueviestin arkistosta.

Kiikasta niin kuin monesta muustakin kappelista ollaan karsimassa seurakunnan tiloja. Syyksi sanotaan etupäässä huono ilma ja joitain hajuja. Kiikasta on nyt sitten löydetty kaksi kohdetta, jotka pitää hävittää, seurakuntatalo ja Haapaniemessä sijaitseva Leiriaho. Se merkitsee, että kiikkalaisia lyödään nyt molemmille korville.

Emme ole kuulleet, että mitään muuta kappeliseurakuntaa isketään näin kovaa. On harmillinen paikka, kun kaiken lisäksi leirikeskus on kaiken kukkuraksi rakennettu paljolti talkoovoimin. Keikyästä ja Kiikasta kävi paljon talkoolaisia, jotka tarvitsivat myös ruokaa ja huoltoa. Tämä talkootyö pitäisi muistaa tämän päivän päätöksissä.

Sen tähden ehdotamme, että nyt kun Leiriahon myynnistä saadaan hyvä hinta, raha tulee käyttää seurakuntatalojen kunnostukseen, sekä Keikyän että Kiikan tai ainakin toisen niistä.

Olen jättämässä tälläisen kansalaisaloitteen Sastamalan seurakunnalle.

Talkootoiminta on arvokasta työtä se pitää edelleen muistaa, mutta se unohtuu, jos siitä ei jää mitään jäljelle. Osalla siitä rahasta, mikä leirikeskuksesta saadaan, voidaan seurakuntatalojen toimintaa jatkaa. Seurakuntatyö tarvitsee jatkossa paljon vapaaehtoista työtä, tämä esimerkki näyttäisi, että se mustetaan myöhemminkin.

Toivon ymmärrystä niin seurakunnan viranhaltijoilta ja lauttamushenkilöilta ja seurakunnan jäseniltä.

Pauli Pietilä

  • bolliverboh

    Ei taida tällä kertaa vetoomukset ja adressit auttaa. En itse usko, että Leiriahon myynnistä saatavilla varoilla saadaan Keikyän tai Kiikan seurakuntataloa korjattua. Kustannukset nousseet. Jos jotain haluaa säilyttää/korjata, niin voi toki lahjoittaa itse siihen rahat. Lahjoittajia ei taida vain olla.

Jätä kommentti