Joutsenten reitiltä puoltoja hankkeille: Katso millaista toimintaa käynnistyy Sastamalassa, Punkalaitumella ja Huittisissa

Joutsenten reitin puheenjohtaja Tuija Ojala ja toiminnanjohtaja Petri Rinne.

Leader Joutsenten reitillä käynnistyy uusia hankkeita.

Kehittämisyhdistyksen hallitus käsitteli kokouksessaan kahdeksantoista hakemusta. Niistä kolmentoista rahoitukselle myönnettiin puolto. Neljä hakemusta hylättiin. Yksi jäi pöydälle lisäselvityksiä varten. Lisäksi hyväksyttiin Nuoriso- ja Seniori-Leader-hakemuksia.

Alla on poimittuna Sastamalassa, Punkalaitumella ja Huittisissa käynnistyviä hankkeita.

Tukea mm. koulun ja kodin väliseen yhteistyöhön ja perimätiedon säilyttämiseen

Sastamalan vanhempainverkosto -hanke toteutetaan kaupungin perusopetuksen ja vanhempainyhdistysten yhteistyönä. Hankkeessa kehitetään toimintamalleja, jotka tukevat vanhemmuutta ja tätä kautta sastamalalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia. Tavoitteena on lisätä vanhempien tietoa saatavilla olevista palveluista, kehittää palveluita ja toimijoiden välistä yhteistyötä sekä tukea palveluihin ohjautumista. Hankkeessa pyritään huomioimaan erityisesti myös maahanmuuttajaperheet selvittämällä heidän tarpeitaan ja tältä pohjalta kehittämään heidän tarvitsemiaan palveluita. Hanketoiminnan seurauksena oletetaan Sastamalan alueen lasten, nuorten ja vanhempien oikea-aikaisen tuensaannin helpottuvan ja myös vertaistuen saamisen mahdollistuvan yhdessä luotujen mallien mukaisesti riippumatta siitä, millä alueella tai millaisessa elämäntilanteessa perhe elää.

Sastamalassa Länsi-Mouhijärven Kylät ry:n kehittämishankkeessa kootaan vanhan asutusalueen historiaa 1500-luvulta 1970-luvulle. Tiedot julkaistaan kyläkirjana. Perimätiedon säilyttäminen ja paikallisidentiteetin vahvistaminen ovat hankkeen keskeisiä tavoitteita.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Talot ja tienhaarat -hankkeessa saatetaan yhteen maaseudun tyhjäksi jääneitä taloja ja luovien alojen ammattilaisia kaupungeista ja maaseudulta. Kansainvälisten kumppaneiden kanssa tehdään yhteistyötä ja opitaan hyvistä käytännöistä. Hankkeen vaikutuksia ovat alueen pito- ja vetovoiman, yrittäjyyden, älykkäiden kylien sekä matkailun, kulttuuritarjonnan ja rakennusten kestävän käytön lisääminen.

Uusia yrityksiä, kansainvälistymistä ja työpaikkoja

Sastamalassa kasvuyritys Cedras Oy investoi laitehankinnoin hammassuojien valmistuksen digitaaliseen työnkulkuun. Yritykselle puollettiin myös kansainvälistymiseen tähtäävä kehittämistuki hammasalan suurimpaan messutapahtumaan osallistumiseksi Saksan Kölnissä.

Sastamalan Mouhijärvellä Taikakallio Oy investoi koirahoitolan perustamiseen. Hoitolan yhteydessä on myös koirametsä ja vuokrattava saunamökki.

Sastamalan Suodenniemellä Käppyrä Art tmi aloittaa käynnistystuella valokuvaus- ja puutarhapalveluja tarjoavan kokoaikaisen yritystoiminnan. Tarjolla on laadukasta puutarhapalvelua esimerkiksi vieraslajien poistamiseksi.

Huittisten Jokisivulla toimiva Maatila Hanna Niemi investoi polttopuiden valmistukseen, joka tukee ja monipuolistaa kasvinviljelytilan toimintaa. Tarkoituksena on tuottaa kuivattua polttopuuta lähialueelle.

Punkalaitumelainen Divine Events Oy investoi brodeeraus- ja painatuslaitteisiin sekä niihin liittyviin työvälineisiin. Yritys tarjoaa markkinointi- ja brändäyspalvelua ikkuna- ja autoteippausten, vaatepainatusten ja -brodeerausten sekä logo- ja markkinointisuunnittelun kautta.

Nuoria 4H-yrittäjiä ja monipuolisia ideoita

Handmade By Pinja 4H-yritys Huittisista ompelee, virkkaa ja neuloo erilaisia tuotteita mm. pehmoleluja, vauvan- ja lastenvaatteita, hiusdonitseja sekä rusetteja. Yritys tekee myös tilaustöitä, joiden lisäksi voi tilata myös leivonnaisia. Nuoriso-Leader tuella yritys hankkii ompelukoneen.

Hugo Santos Araujon 4H-yritys SA-Horses toimii Vampulassa. Yritys pitää lasten ponikerhoja ja ratsastustunteja. Lisäksi tallin yhteydessä toimii kesäkioski. Nuoriso-Leaderin tuella ratsastustunneille hankitaan estekalusto, jolla Heppaleirit ja tunnit mahdollistuvat paremmin.

4H-yritys Akselin Piha-apu Huittisista tarjoaa asiakkailleen nurmikonleikkuuta, haravointia, trimmeröintiä ja muuta pihan kunnossapitoa. Ensimmäiset asiakkaat on jo saatu. Nuoriso-Leaderin tuella uusi yrittäjä hankkii ruohonleikkurin sekä työssä tarvittavia varusteita.

Minttu Lönnqvistin 4H-yritys Misera Huittisissa tekee käsitöitä ja taidetta, muun muassa asusteita, makrame-töitä, koruja, lemmikkien petejä ja koriste-esineitä. Yritys hankkii saumurin ja monitoimityökalun, jolla tuotteita voi valmistaa. Yritystä voi seurata Instagramissa.

4H-yritys KivirannanKioski2024 pitää Punkalaitumen Vehkajärvellä Kivirannan kesän ajan uimapaikan kioskia ja vuokraa sup-lautoja. Tuen avulla hankitaan sup-laudat, pelastusliivit, uimaleluja, matkahella, pieni pakastin ja muita kioskin tarvikkeita. Vehkajärven Kivirannan uimapaikan aukioloaikoja ja toimintaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa.

Senioreille koulutusta

Kiikan Eläkkeensaajat ry investoi koulutustoimintaan hankkimalla Kiikan nuorisotalolle videotykin.

Seuraavan kerran hankkeita käsitellään tiistaina 27. elokuuta. Hakemusten jättämisen takaraja on 16. elokuuta kello 12.

Jätä kommentti