Street Food Siesta-katuruokatapahtumassa kansainvälisiä makuja, tapahtumaideaa pidetään hyvänä – ”Tosi jees”

Kari Kaivola tarjosi toimittajalle herkullisen annoksen, jossa oli uuniperuna, katkarapuja, kastikkeita ja salaattia. Bistro MC Grillos-kärryssä kokkaava Kaivola tietää, että perinteinen uuniperuna ja tortilla eri täytteillä maistuvat torikansalle. Mutta kumpi on suositumpi? ”Aika lailla fifty-fifty menee yleensä, ehkä täytettyä tortillaa otetaan hitusen enemmän.”

Katuruokaa päästään Vammalan torilla maistelemaan jo toistamiseen. Viime syksynä ensimmäistä kertaa Vammalassa järjestetty ruokafestivaali sai hyvän vastaanoton.

Tänä kesänä vuorossa on Street Food Siesta-nimeä kantava tapahtuma, joka tarjoaa erikoisia ja eksoottisiakin makuelämyksiä.

Monipuolisessa ruokatarjonnassa on huomioitu myös erikoisruokavaliot ja lasten annokset. Ja lapsiperheitä on ajateltu muutenkin – suuri pomppulinna on pystytetty torille pieniä pomppijoita varten, ja muutakin mukavaa puuhaa alueelta löytyy.

Tapahtuman järjestäjäkaartiin kuuluva Esa Valle asetteli tuoleja paikalleen asiakkaita varten. Yleismieheksi itseään tituleerava Valle kertoi, että tämän vuoden tapahtumassa on huomioitu asiakkaat entistä paremmin. ”Meillä on nyt hyviä, varjoisia asiakaspaikkoja lisää ruokailijoille, ja aivan uusiakin makuja tarjolla, kuten japanilaisen keittiön herkut. Tarjonta on viime vuotta monipuolisempaa. Nyt on hieno ilma, joten odotukset ovat korkealla kävijämäärän suhteen.”

Street Food Siesta-katuruokatapahtuma käynnistyi torstaina 27.6. ja jatkuu vielä perjantaina 28.6. Pitkä aukioloaika molempina päivinä – kello 11 aina iltakahdeksaan asti takaa sen, että ruokailemassa voi käydä pitkin päivää.

Osa tulee lounasaikaan ruokailemaan, tai hakee annoksen mukaansa – ja poiketa ehtii vasta vaikka töiden jälkeenkin ruokia makustelemassa.

Alueelle on varattu pöytiä katostelttoineen – joten auringon paahtaessa pääsee mukavasti varjoon nauttimaan ateriastaan.

Ruokailupaikkoja on varattu runsaasti, järjestäjien mukaan viime syksyä enemmän. Tapahtumaan odotetaan paljon kävijöitä – Vanhan kirjallisuuden päivät tuovat varmasti torille hulinaa perjantaina.

Koska aukioloaika on pitkä ja kojuja paljon, eivät jonot pääse syntymään liian pitkiksi – ja ainakin lounasaikaan oman annoksensa sai sukkelasti.

Beata Korkee ja Marjo Aaltonen poikkesivat hakemaan lounasta. ”Emme ole vielä valinneet, mitä otamme – olemme hetken tässä kierrelleet”, naiset kertoivat. Katuruokatapahtuman järjestämistä torilla he pitivät loistavana ideana. ”Tosi jees – hienoa, että viime aikoina on ollut kaikenlaisia tapahtumia täällä.”

Yksi hyvin erikoinen uutuuskin Street Food Siestan tarjonnasta löytyy – nimittäin okonomiyki – japanilaiseksi pizzaksi kutsuttu ruokalaji.

Pintansa pitävät myös perinteiset suomalaisherkut – kuten uuniperuna.

Vaikeus on vain valita – minne kojulle sitä suunnistaisi.

Anne Aronen ei ollut katuruokatapahtumassa viime syksynä, mutta nyt hän päätti tulla paikalle testaamaan, lähteekö nälkä ja millaista sapuskaa on tarjolla. Aronen päätyi ottamaan ranskalaiset perunat meksikolaisella twistillä – nimittäin kastikkeella. ”Oli oikein hyvää. Kyllä tällaista ohjelmaa on tänne kaivattukin. Onneksi täällä on ollutkin nyt enemmän tapahtumia, ja hienoa, kun on tuo Tyrvään Pappila toiminnassa”, Aronen tuumaili. Vammalassa asuva nainen pitää kotikuntaansa kauniina. ”Parasta täällä ovat nuo vesistöt.”
Ruokailijat pääsivät nauttimaan annoksistaan mukavasti varjoon.
Makuvaihtoehtoja oli runsaasti.
Lounasaikaan torilla oli vielä aika väljää, mutta ihmisiä tuli paikalle koko ajan lisää.

Jätä kommentti