Säkylässä pinaattia pakkaseen

Pinaatti
Pinaatti.

Apetitin tehtaalla Säkylässä pinaatti on kauden ensimmäinen pakastettava avomaan kasvis. Sadon niittäminen alkaa yleensä juhannuksen tuntumassa.

Pinaattia pakastetaan jatkuvasti, kun sitä saadaan sopimusviljelijöiden pelloilta. Nopea ja tehokas prosessi varmistaa tuoreuden ja laadukkuuden.

”Pinaatti on Apetitin viljelyttämistä vihanneksista ainoa, josta saadaan kaksi satoa: alkukesästä ja syksyllä”, kertoo yhtiön viljelyasiantuntija Matti Perttu.

Apetitin pakastetuotteiden kotimaisuusaste on vuosittain yli 80 prosenttia. Sopimusviljelijät viljelevät valtaosan yhtiön käyttämistä avomaan kasviksista.

”Apetit valvoo tarkasti käyttämiensä kasvisten tuotantoprosesseja pellolta pakkaseen. Sopimusviljelijät sitoutuvat noudattamaan Vastuuviljely-menetelmää. Vihannekset pystytään jäljittämään tarpeen vaatiessa jopa peltolohkolle asti”, sanoo Matti Perttu.

Apetit viljelyttää miljoonia kiloja kotimaisia pakastevihanneksia vuodessa.

Jätä kommentti