Säkylässä uudet varusmiehet aloittavat palveluksensa

Puolustusvoimat.

Porin prikaati vastaanottaa maanantaina yhteensä 2 230 uutta alokasta.

Varusmiehistä 1 260 aloittaa palveluksensa Säkylässä Huovinrinteellä ja 970 Kankaanpäässä Niinisalossa. Kokonaismäärästä naisia on 170.

Ensimmäiset viikot varusmiespalveluksessa totutellaan uusiin varusteisiin, varuskunnan olosuhteisiin ja arkeen ryhmänjohtajien johdolla. Tämän jälkeen alkavat selviytymisen, suojautumisen ja suojaamisen kurssit.

Säkylässä palveluksensa aloittaa myös 250 erillishaun kautta Suomen kansainväliseen valmiusjoukkokoulutukseen esivalittua varusmiestä. Heistä naisia on kolme. Koulutettavat ovat läpäisseet henkistä ja fyysistä suorituskykyä mittaavat testit.

Kotijoukoilla on mahdollisuus vierailla Porin prikaatissa läheistenpäivänä sunnuntaina.

Jätä kommentti