Kesä on saneeraustöiden aikaa – Huittisten keskustan läheisyydessä tapahtuu monella suunnalla

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt tulevat jatkumaan Torkinkadulla pidemmän aikaa, sillä saneerauksen on määrä valmistua vasta lokakuun puolivälissä.

Liikkuupa Huittisten keskustasta melkein mihin suuntaan tahansa, varoituskyltit kertovat erilaisista käynnissä olevista saneeraustöistä.

Torkinkadulla käynnissä on kunnallistekniikan uusinta. Huittisten kaupungin maanrakennuspäällikkö Johanna Kalaoja kertoo, että Torkinkadun kunnallistekniikka ja katurakenteet uusitaan kokonaisuudessaan, lisäksi vesi- ja viemäritonttijohdot uusitaan liitospisteisiin saakka.

Uusimistyö tehdään noin 350 metrin matkalta Torkinkatu 21 ja Kyntäjänkadun väliltä. Poikkikaduille kunnostusta ei toteuteta.

Saneeraus alkoi juhannuksen jälkeen ja työt Torkinkadulla jatkuvat lokakuun puoliväliin asti.

Saneerauksen kustannukset ovat urakkasopimuksen mukaisesti 327 000 euroa.

”Kyntäjänkadulta keskustan suuntaan menevä katuosuus Sepänkujalle saakka on jo niin huonossa kunnossa, että kunnossa- ja puhtaanapito on pian koneellisesti mahdotonta toteuttaa”, Kalaoja perustelee saneeraustarpeita.

Niementiellä liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen.

Pappilanniemen suunnalla liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen, sillä Niementien kevyenliikenteenväylä on osittain suljettu vesihuollon saneeraustöiden takia.

Tampereentien kevyenliikenteenväylä on jo saatu käyttöön, mutta kaivuualuetta ei ole vielä asfaltoitu.

Huittisten keskustassa Punkalaitumenjoen ylittävä Särkimyskosken kevyenliikenteen silta on purettu. Paikalle tuotava uusi silta tulee olemaan jännitetty liimapuinen kevyen liikenteen palkkisilta.

Eniten huomiota herättävä saneeraustyö on käynnissä Punkalaitumenjoen ylittävän sillan kohdalla, sillä vanha puurakenteinen kevytliikennesilta on purettu ja tilalle odotetaan uutta jännitettyä liimapuista palkkisiltaa, joka on määrä tuoda paikalle valmiiksi koottuna.

Uuden sillan jännemitta on 34 metriä ja leveys neljä metriä. Päällysrakenne on Versowoodin tyyppisilta.

Vanhan sillan purkutyö tehtiin kesäkuussa ja parhaillaan on käynnissä maatukien paalutus sekä pohjalaattojen ja etumuurien muottityöt.

”Elokuussa toteutetaan etumuurien raudoitus ja -valutyöt sekä uuden sillan nosturikaluston alustojen teko. Uusi siltakansi asennetaan ja vesieristykset sekä viimeistelytyöt tehdään syyskuussa”, Kalaoja kertaa aikataulua.

Entinen, vuonna 1975 rakennettu silta havaittiin vuonna 2021 tehdyssä kuntokartoituksessa erittäin huonokuntoiseksi.

Kevyt liikenne on ohjattu uusimistöiden ajan kulkemaan viereisen ajoneuvosillan kevytliikenneväylällä.