
Kaltsilassa sijaitseva Vanhakylän mehustamo on taas auki.
Mehustamo mehustaa, pastöroi ja laittaa mehun 3 litran hanapakkauksiin, joissa mehu säilyy huoneenlämmössä vuoden.
“Koska puristamme 100 % omenamehua, hyvä lähtökohta mehustamisessa on se, että hyvät omenat antavat hyvää mehua. Kauneusvirheet eivät haittaa, mutta omenoiden pitäisi olla niin freesejä, että niitä voisi syödä sellaisenaan. Pilaantuneet tai mädäntyneet omenat ei sovi mehustettavaksi”, sanoo toimitusjohtaja Karin Ringbom.
Jonojen välttämiseksi Vanhakylän mehustamo mehustaa ajanvarauksella. Ajan voi varata kotisivujen kautta. Mehu valmistuu odotellessa, jonka aikana voi esimerkiksi käydä kävelyllä kartanon puistossa tai juoda kahvit kartanon Väentuvassa.
“On arvioitu, että kotipihoilla ympäri Suomen kasvaa noin 20 miljoonaa kiloa omenaa. Näistä suurin osa kuitenkin jää käyttämättä, mikä on mielestämme ihan hullua. Turhan hävikin pienentämiseksi ostamme mielellämme hyväkuntoisia pihaomenoita ja vaihtoehtoisesti voimme itse tulla hakemaan omenat.”