”Yksi vuoden odotetuimmista päivistä” – Hullu Yö sai Huittisten keskustan jälleen kuhisemaan ihmisiä

Huittisissa riitti perjantain Hullussa Yössä vilinää aamusta iltaan.

Hullussa Yössä kävi jälleen kerran loistava tuuri säiden suhteen, sillä kauppojen hyvin tarjousten lisäksi kirkas ja lämmin auringonpaiste houkutteli Huittisten keskustan täyteen ihmisiä eilen perjantaina.

Kesport Huittisten yrittäjä Timo Haavisto arveli, että tapahtumassa lähenneltiin jälleen kerran yleisöennätystä.

”Ihmisiä on ollut koko päivän liikkeellä valtavan paljon. Ensimmäisinä vuosina tapahtuma painottui iltaan, mutta nykyään vilinä alkaa heti aamusta ja jatkuu aivan iltaan asti”, hän jutteli.

Hullun Yön konsepti on pysynyt tapahtuman alusta lähtien suunnilleen samanlaisena. Tapahtuman kärki on liikkeiden omissa tempauksissa ja tarjouksissa.

”Itse pidän tätä hyvänä ratkaisuna. Kaupunki hoitaa markkinoinnin ja yhteisen ilmeen, mutta jokainen kauppias saa osallistua sillä tavalla, mikä itsestä tuntuu sopivalta. Hullun Yön ympärillä on nyt jo niin hyvä leima, että se kasvattaa itse itseään”, Haavisto uskoo.

Hullu Yö on perinteisesti tarjonnut asiakkaille mahdollisuuden piipahtaa itselle uusissa liikkeissä. Haaviston mukaan tämä näkyy Hullu Yön asiakaskunnassa edelleen.

”Joka kerta mukana on valtavasti ihan uusia asiakkaita ja kerta toisensa jälkeen ihmiset myös tulevat aina vain kauempaa.”

Hullu Yö on kauppiaille aina tiukka rutistus. Kesportissa rutistus on tällä kertaa jatkunut jo pidempään, sillä myymälän uudistus valmistui parahiksi Hulluun Yöhön.

”Hankimme myymälään uudet kalusteet, joilla tänne saatiin vähän freesimpi ilme. Tuotteet saadaan nyt selkeästi paremmin esiin ja kassa-alue on isompi, jolloin pystymme myös palvelemaan asiakkaat nopeammin. Onhan se myös itselle mukavampi tulla töihin, kun ympäristö näyttää hyvältä”, Haavisto jutteli.

Huittisten Kesportin yrittäjä Timo Haavisto kertoo myymälän uudistuksen olleen kova, mutta kannattava rypistys. ”Ainakin omaan silmään tilat näyttävät nyt huomattavasti valoisammilta ja tuotteetkin on saatu ryhmiteltyä paremmin esille.”
Keväinen auringonpaiste helli Hulluun Yöhön saapuneita ihmisiä. Pankkiaukiolla tarjolla oli muun muassa vohvelikahvilan herkkuja.

Huittislaisille Jatta ja Mikko Lehtoselle Hullu Yö on perinne, johon osallistutaan joka kerta.

Iltaseitsemän aikaan pariskunta oli vasta shoppailukierroksen alussa, mutta matkaan oli jo tarttunut vihreitä Hullu Yö -ostospusseja.

”Kävimme hankkimassa palkinnon huomiseen tennisturnaukseen”, Mikko paljasti.

Lehtoset olivat pysähtyneet myös hamstraamaan herkkuja Huittisten SPR:n ja Huittisiin saapuneiden ukrainalaisten yhdessä toteuttamasta kojusta.

”Meille mainostettiin, että näitä kannattaa ehdottomasti tulla hakemaan ja todella hyviltä näyttävätkin”, Jatta sanoi.

Ukrainalaiset olivat halunneet osallistua Hulluun Yöhön ruokakojulla, johon oli kahdeksan naisen voimin leivottu monenlaisia herkkuja huittislaisille jaettavaksi.

”Idea lähti SPR:n Hellevi Rekolalta. Ukrainalaiset ovat miettineet paljon sitä, miten voisivat kiittää huittislaisia saamastaan avusta ja Hellevi keksi, että he voisivat tulla tällä tavalla esille Hullussa Yössä”, Katja Nieminen kertoi.

Jatta ja Mikko Lehtonen pitivät ajatusta erinomaisena.

”Tässä jutussa kaikki voittavat. Ukrainalaisilla on mahdollisuus tehdä jotain meidän hyväksemme ja meillä jokaisella on mahdollisuus saada näitä ihania herkkuja. Lisäksi tullaan puolin ja toisin tutuiksi, kun kohdataan täällä”, he pohtivat.

Mikko ja Jatta Lehtonen valitsivat herkkuja ukrainalaisten valtavasta valikoimasta.

 

”Mahtavaa, että väkeä on taas liikkeellä valtavasti. Hullu Yö on siitä kiva tapahtuma, että silloin näkee aina paljon tuttuja ja on hienoa, kun ihmiset lähtevät tänne myös lähipaikkakunnilta”, Jatta ja Mikko Lehtonen pohtivat.

Ekaluokkalaiset Fanni Keskinen ja Venla Mikola aloittivat Hullun Yön suunnitelmat jo useampi viikko sitten.

”Tämä on yksi vuoden parhaista päivistä”, popcornia mutustellut kaksikko hymyili.

Tyttöjen mielestä Hullussa Yössä parasta on kylillä humputtaminen.

”Kierrellään kaupoissa ja ostellaan kaikkea, esimerkiksi lakua ja karkkia. On kiva, kun saadaan kulkea ihan kahdestaan, tosin Venlan äitikin on täällä, joten hän auttaa jos tarvitaan.”

Nälkäkään ei ole päässyt Venlaa ja Fannia yllättämään Hullu Yön aikana, sillä tytöt kertovat käyneensä syömässä oikein ravintolassa.

”Brewessä otettiin pizza puoliksi”, neitokaiset kertovat selvästi ylpeinä.

Hupi ei loppunut edes kauppojen suljettua ovensa kymmeneltä, sillä Fanni pääsi vielä yökylään Venlalle.

”Ihan sairaan kiva päivä”, kaksikko huokaa.

Fanni Keskinen ja Venla Mikola kertovat, että Hullun Yö on huittislaisille lapsille niin odotettu tapahtuma, että illan suunnitteleminen aloitetaan koulussa jo viikkoja ennen tapahtumaa.
Torille ja sen ympäristöön oli järjestetty lapsille monenlaista ohjelmaa ja tekemistä. Pikkuväen suosituin vetonaula lienee ollut pomppulinna.
Hattarakonetta torilla pyörittänyt Johanna Santanen kertoi, että torilla riitti säpinää tasaisesti koko päivän. Hattarakojulle oli jatkuvasti monen metrin jono.

Yksi hahmo erottuu Hullun Yön katuvilinästä muita selkeämmin. Ihmisjoukon keskellä tallustaa keltainen teletappi kiskoen perässään pölynimuria. Lähemmän tarkastelun jälkeen Laa-Laa osoittautuu polttareitaan viettäväksi Sanna Vanha-Kuitiksi.

”Kieltämättä olen tainnut herättää aika paljon huomiota ja hilpeyttä”, nainen nauraa.

Ennen Hulluun Yöhön saapumista Vanha-Kuitti on ennättänyt käydä opettelemassa ammuntaa Konsta Kekin johdolla ja lisäksi hänet on saunotettu perinteisessä morsiussaunassa.

”Minulle luvattiin prinsessamekko ja kruunu, mutta tässä on lopputulos”, heinäkuun lopussa avioituva nainen kertoo ja pyrähtelee näyttävästi teletappiasu yllään.

Polttariporukoita ei Huittisten keskustassa kovin usein näe. Vanha-Kuitin polttariporukan mukaan Hullu Yö onkin tavallista parempi mahdollisuus kerätä sankarille huomiota, mikäli hän sellaista haluaa.

”Kyllä tässä on illan mittaan saanut aika paljon tappivanukasta tarjoilla NuuNuun syövereistä”, Vanha-Kuitti kertoo ja osoittaa perässään kulkevaa imuria.

”90-luvun lapselle tällainen teletappi-asu sopii hyvin. Onhan se mukava aiheuttaa vähän hilpeyttä ja hyvää mieltä tällaisella asuvalinnalla. Mahtaa sulhanenkin olla tulevasta rouvastaan ylpeä”, Sanna Vanha-Kuitti naureskeli.
Seuraava Hullu Yö järjestetään taas ensi syksynä.