Vielä ehtii hakea Kesäkioskin pitäjäksi Huittisiin – jäätelöä ja kahvia tarjolla viimeistään juhannuksena

Huittisten kaupunki on ehostanut Loimijoenpuistoa parina edellisenä kesänä. Tulevina vuosina työ jatkuu mahdollisesti myös Rautasillan toisella puolella.

Huittisten keskustan uudistettu ranta-alue, WPK:n rantana parhaiten tunnettu Loimijoenpuisto, saa kesäkuun alkupuolella toivotun lisän, kun Huittisten kaupunki tuo rannalle pienen kioskirakennuksen.

Kaupunki haki loppukeväällä kioskiin toimijaa, jota ei ole vielä valittu.

”Hakemuksia otetaan edelleen vastaan, joten kiinnostuneiden kannattaa toimia nopeasti”, elinvoimajohtaja Riikka Peippo vinkkasi alkuviikolla.

Kesäkioskin toivotaan paitsi tuovan rantaan lisää elävyyttä, myös tukevan paikallisten nuorten työllistymistä kesän ajaksi.

”Puhumme toimijasta siitä syystä, että emme ole halunneet rajata sitä, pitääkö kioskia yritys, yhdistys tai vaikka useampi. Olennaista on se, että kioskista vastaavalla taholla olisi kiinnostusta palkata tehtävään nuori tai nuoria”, Peippo kertoo.

Yksi idea on, että useampi nuori voisi yhdessä huolehtia kioskin pyörittämisestä esimerkiksi 4H-yrittäjinä.

”Viime keväänä tiedossani oli pari nuorta, joita kiinnosti kesäkioskin pyörittäminen Huittisissa, mutta toiminnalle ei ollut tilaa ja kioskin hankkiminen olisi ollut nuorille liian suuri riski. Kaupungilta on hieno kädenojennus luoda puitteet ja tällä tavalla madaltaa nuorten riskiä kokeilla yritystoimintaa”, Peippo sanoo.

Kahvia ja jäätelöä juhannuksesta elokuulle

Siirrettäväksi suunniteltu kioski tuodaan rantaan 11. kesäkuuta järjestettävän LauttaRokin jälkeen ja kioskitoiminnan on tarkoitus alkaa viimeistään juhannuksena.

”Elinvoimatyöryhmässä on linjattu, että kioski on auki päivittäin vähintään iltapäiväkolmesta iltakahdeksaan. Kioskin halutaan toimivan vähintään siihen asti, kun koulut elokuussa jatkuvat, mutta jos toimija haluaa, voi kioskia pyörittää syyskuun loppuun asti”, Peippo sanoo.

Muita sääntöjä kioskin toimintaan ei ole asetettu. Kioskirakennus on kooltaan noin 3,5 metriä kertaa 2,5 metriä ja tilassa on työtasot, lavuaari, kantovedellä toimiva vesijärjestelmä sekä siivouskaappi, joten kioskin valikoimaan voi ottaa esimerkiksi kahvia, jäätelöä ja pientä purtavaa.

”Emme ole halunneet rajoittaa mitenkään sitä, millaisia tuotteita toimija ottaa kioskiin myyntiin. Toki hänen pitää itse huolehtia terveystarkastajan kanssa siitä, että ne soveltuvat kioskimyyntiin ja hankkia tarvittavat laitteet ja koneet niiden valmistukseen”, Peippo sanoo.

Paitsi syötävää ja juotavaa, kioskin tarjontaan voisi ottaa esimerkiksi vuokrattavia sup-lautoja ja pihapelejä.

”Näissä voisi tehdä yhteistyötä olemassaolevien toimijoiden kanssa, sillä esimerkiksi sup-lautoja on Huittisissa vuokrattavana useammassakin paikassa. Kioskin pyörittäjä voi keksiä kahvimyynnin oheen vaikka minkälaista oheisohjelmaa ja -toimintaa”, Peippo pohtii.

Ranta elävoittää koko kaupunkia

Elinvoimajohtaja on ilahtunut siitä, miten aktiiviseen käyttöön huittislaiset ovat keskustan tuntumassa olevan rannan ottaneet.

”Oli mahtava huomata, miten kuntalaiset lähtivät heti itse tiedottamaan sosiaalisessa mediassa, että uimalaituri on laskettu ja pian paikalla oli jo uimareita.”

Peippo tietää, että kioskia on kaivattu rantaan kovasti jo kahtena aiempana kesänä.’

”Elinvoimatyöryhmässä näemme tämän tärkeänä lisänä koko keskustan elävöittämiseen. Aukioloajatkin on suunniteltu juuri sen mukaan, että rannasta saisi kahvikupillisen myös vähän myöhemmin illalla ja kahvin kanssa voisi istahtaa rantaan tunnelmoimaan upeaa ympäristöä.”