Kuukauden kuluttua alkaa tulla näkyvää – Lauttakylän koulun rakentaminen edennyt aikataulussa Huittisissa

Huittisten kaupungin rakennuspäällikkö Arto Suuniitty kertoo, että ainakaan toistaiseksi saatavuusvaikeudet eivät ole vaikuttaneet uuden Lauttakylän koulun rakentamisaikatauluun.

Uuden Lauttakylän koulun tontilta on ajettu viime kuukausina maa-ainesta poispäin tiheään tahtiin. Kesän ajan tontin savikerrosta tiivistettiin painopenkalla ja murskevallia päästiin purkamaan elokuun alkupuolella. Sen jälkeen tontilla käynnistyivät varsinaiset maanrakennustyöt.

”Tällä hetkellä rakennustyömaan tilanne on se, että paalutus on saatu tehtyä ja osa anturavalustakin on jo valmiina”, Huittisten kaupungin rakennuspäällikkö Arto Suuniitty kertoo.

Lisäksi paikalla tehdään parasta aikaa muun muassa sokkelielementtien asennusta sekä perustustöitä että viimeistellään kaivuita. Vielä tontilta on hankala hahmottaa, millainen koulurakennus paikalle alkaa nousta, mutta Suuniityn mukaan kovin pitkään ei tarvitse enää odotella.

”Tähän mennessä ei ole tullut kovin paljon mitään näkyvää, kun tontilla on tehty lähinnä pohjatöitä, mutta marras-joulukuun vaihteessa rakennus alkaa hahmottua ohikulkijoillekin, kun runkoa aletaan laittaa pystyyn”, hän kertoo.

Suuniitty kertoo, että pohjatöiden aikana rakennustyömaalla ilmeni varsin vähän yllätyksiä.

”Koska rakennus tulee samalle paikalle, missä aiemminkin oli vanha koulu, jonkin verran entisen rakennuksen tekniikkaa on tullut vastaan, mutta senkin kanssa on pärjätty hyvin.”

Suuniityn mukaan rakennushanke on edennyt täysin aikataulussa. Jos tilanne pysyy samanlaisena, tammikuussa rakennukseen aletaan tehdä vesikattoa ja julkisivua.

”Kun ne on saatu valmiiksi, siirrytään sisäpuolelle”, Suuniitty sanoo.

Täysin valmista reilun vuoden kuluttua

Rakennus tulee olemaan runkovaiheessa noin kesäkuuhun asti, minkä jälkeen aletaan tehdä vesikattoa.

”Täysin valmiina koulun pitäisi olla vuoden 2024 tammikuun loppuun mennessä”, Suuniitty kertoo.

Rakennus- ja remontointihankkeita ovat viime kuukausina leimanneet elementtien ja tarvikkeiden saatavuusvaikeudet. Suuniityn mukaan koulun kohdalla tällaiset asiat eivät ainakaan vielä ole aiheuttaneet minkäänlaisia viivästyksiä.

”Toistaiseksi mistään ei ole ollut pulaa, mutta toki tässä projektissa ollaan vasta noin puolen vuoden kuluttua siinä tilanteessa, että mahdolliset saatavuusongelmat voivat kirpaista pahimmin. Huolissani en tästä asiasta ole, mutta tietenkin siihenkin kannattaa aina varautua, että jotain voi tulla eteen”, Suuniitty pohtii.

Lauttakylän koulu on toiminut väistötiloissa vuodesta 2013 lähtien vanhassa koulussa todettujen sisäilmaongelmien takia. Monien vaiheiden jälkeen koulu päätettiin rakentaa vanhan kivikoulun paikalle, museon, kirkon ja Nuorisoklubin läheisyyteen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan koulun olisi pitänyt olla käytössä jo tänä syksynä, mutta rakennustyöt päästiin aloittamaan vasta keväällä.

Uuden koulun kustannuksiksi on hyväksytty 14,7 miljoonaa euroa.