Aloite: Valoa Huittisten ja Sastamalan välille – ”Päivittäin työn vuoksi kulkevat tietävät ja tuntevat, mitä on ajaminen pimeässä”

Pimeä maantie. Kuvituskuva: Pixabay.

Huittisten ja Sastamalan kaupunginvaltuustoissa jätettiin maanantaina kokoomuksen ja kristillisten sekä kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmien toimesta valtuustoaloitteet valtatie 12:n valaisemisesta Huittisten ja Sastamalan välillä.

”Huittinen ja Sastamala ovat yhteistä työssäkäyntialuetta. Pendelöintiliikenne näiden kahden seutukaupungin välillä on erittäin vilkasta. Huittisten ja Sastamalan välinen valtatie on vilkkain työmatkaliikenteen väylä huittislaisille. Ohikulkuliikenteen lisäksi noin 800 henkilöä käyttää arkipäiväisin väliä työmatkayhteytenä”, Huittisissa aloitteen lukenut Anni Tormas sanoi.

Valtatie 12:ta on kehitetty viime vuosina merkittävästi Tampereen ja Vammalan sekä Huittisten ja Rauman välillä, mutta välillä Huittinen-Vammala on viime vuosina toteutettu ainoastaan Kiikan risteysjärjestelyt.

Aloitteessa todetaan, että Huittisten ja Sastamalan kaupunkien tulisi yhdessä Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskusten kanssa selvittää valaistuksen toteuttamista.

”Huittinen on kolmen maakunnan raja-alueella. Toimivat liikenneyhteydet kaikkiin suuntiin ovat välttämättömät Huittisten elinvoiman kehittämisessä ja kaupallisen aseman ylläpitämisessä. Päivittäin työn vuoksi kulkevat tietävät ja tuntevat, mitä on ajaminen pimeässä ja miten paljon valaistut tieosuudet helpottavat tilanteiden hallintaa ja luovat turvallisuutta. Pitkänä ja pimeänä talvikautena valaistus parantaisi merkittävästi liikenneturvallisuutta”, Tormas painotti.

Aloitteessa on arvioitu, että mikäli ELY-keskukset rahoittaisivat puolet hankkeen kustannuksista, sekä Huittisten että Sastamalan osuudeksi jäisi arvioilta 200 000 – 250 000 euroa.

  • Julli

    Kaikki valot pois pääteiltä!Autoissa on tietääkseni oltava toimivat ajovalot pimeällä ajettaessa?Ja päänupin sallimissa ajonopeuksissa vissiin mennään?Järjen köyhyyttä valaista vähällä käytöllä olevia teitä veronmaksajien laskuun?

  • Omituinen höpöttäjä

    Nyt jo meillä maksatetaan Nokialta tänne, niin pitääkö vielä oikein Huittisiin asti. Ihme hölmöläisten hommaa.

  • Seppo

    Ei kai sentään Huittisiin päin valoja laiteta ei kuulu Sastamalan strategiaan panostaa sinnepäin ollenkaan

    Sais edes talvikunnossapidon hoidettua mutta ei

  • nikoruusuvuori

    Eiköhän teollisuus Sastamalassa tarvitse vähän muuta kuin valoja maanteillä? Mutta Von Nandelstadhin sponsoroidut Insta-viestin mukaan valot edistää teollisuutta Sastamalassa?

Kommentointi ei ole käytössä.