Kiteellä kiersi huhu, jonka mukaan taitavana laulajana tunnettu Essi Leppäkoski olisi hakenut Nightwishin solistin paikkaa

Essi Leppäkoski tyttärensä Annikan kanssa kannustamassa tämän ystävätärtä Kumurin ottelussa Varilassa.

1. Kuka olet?

Olen Essi Leppäkoski, ja perheeseeni kuuluvat lapset Annika ja Antti. Harrastuksiani ovat uinti, pyöräily, hiihto, puutarhanhoito, kaksi luottamustointa sekä lavatanssit muutaman kerran vuodessa. Lisäksi opiskelen ukulelen soittamista musiikkiopistossa.

2. Tunnut ehtivän moneen paikkaan, sillä sinut voi bongata ainakin esiintymislavoilta, kaupasta konsulenttina tai vaikka kesäkukkia myymässä. Mitä kaikkea siis teet?

Toiminimeni alle mahtuu monta toimenkuvaa. Artistina esitän iskelmää duona tanssilavoilla tai vanhaa jazzia kolmiäänisesti Three Decades -yhtyeessä. Meiltä putkahti juuri levykin ulos.

Näiden lisäksi leipomon konsulentti- ja kahvilatyöntekijä -työt kuuluvat toimenkuvaani, kuten maatalouslomituskin. Touko- ja kesäkuussa olimme toista vuotta peräkkäin tyttäreni kanssa auttamassa Jaanaa Kivat Pihat-myymälässä Häijäässä.

3. Keväällä sinulta ilmestyi yllättäen myös räp-kappale, joka kertoi maatalouslomittajan työstä. Mikä on musiikkivideon syntytarina?

2,5 vuotta sitten Sastamalan lomitushallintopäälliikkö Raili Puro tiedusteli minulta voinko tehdä räpin. Maatalouslomittajista on pulaa, ja Mela halusi lomittajille oman pr-piisin kuvaamaan työtä. Hetken harkittuani vastasin myöntävästi.

Loistolomittaja” syntyi juuri kuten aiemmatkin omat kappaleeni: luomisen tuskalta ei voinut välttyä. Sovitus muovautui tuottaja Mikke Neuvosen kanssa legendaarisessa monien kulta- ja platinalevyjen tehneiden artistien levytysstudiossa Kalasatamassa Helsingissä. Hyvä yhteistyö Melan ja Mikken kanssa oli ydinasia ”Loistolomittaja” -räpin valmistumisprosessissa. Musiikkivideo julkaistiin huhtikuussa.

4. Millaista musiikkia esität mieluiten ja missä?

Monialayrittäjä pitää musiikissakin monipuolisuudesta. Suurin asia on kun kuulija kokee esiintymiseni kautta liikuttumisen; ilon ja lohdun. Silloin ei ole niin suurta roolia esiintymispaikalla.

5. Mielenkiintoisin keikkasi tai muu työrupeamasi?

Laulukilpailun TV-juonto pari vuotta sitten Alfa-TV:llä.

6. Mistä haaveilet?

Lukijasta saattaa tuntua että elämäni on hyvin kiireistä mutta aikaa on myös rauhoittumiselle. Siinä mielessä haaveeni on, että elämä jatkuu tällaisena. Haaveet liittyvät myös lasteni asioihin. Terveys ennenkaikkea. Ulkosaunan kunnostus on kyllä yksi haave.

7. Jos vain mielikuvitus olisi rajana, kenen kanssa haluaisit esiintyä, ja missä?

Olin haastattelemassa Kiteellä v. 2004 maailmankiertuettaan aloittavaa Nightwishiä. Kun solisti vaihtui, kuulin että Kiteellä oli luultu myös minun hakevan Nightwishin solistin paikkaa. Niin ei kuitenkaan ollut. Nyt voisin esiintyä Nightwishinkin kanssa, kun on oltu jo räppiäkin tekemässä.

8. Mikä vie tällä hetkellä eniten aikaasi?

Syksy- ja kevätkaudella huolehdin joka toinen viikko lapset harrastuksiin. Siinä samalla harrastan itsekin. Innostun toisinaan tekemään kotona pientä pintaremonttia, joka saattaa viedä mennessään.

9. Kolme sinulle rakkainta paikkaa Sastamalasta?

Muutin Pälkäneeltä takaisin kotiseudulleni vuonna 2001. Silloin vasta silmäni avautuivat näkemään miten kaunista seutua Sastamala on.

Rakkaimmat paikat kodin ja mummulan lisäksi liittyvät maisemiin. Olen parina kesänä kokeillut uida vähän pitempää matkaa märkäpuku päällä, joten viihdyn vesistöjen lähellä.

10. Terveisesi Sastamalan kuntapäättäjille:

Tehkää jatkossakin viisaita päätöksiä koko Sastamalan aluetta ajatellen.