Herkkujuustolan PunaHeidille Maakuntien Parhaat -laatumerkki

ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt kotimaisuudesta ja laadusta kertovan Maakuntien Parhaat -laatumerkin neljän yrityksen uusille tuotteille. Merkin käyttöoikeus myönnettiin myös Mouhijärven Herkkujuustolan PunaHeidi –juustolle. Asiantuntijaraati kiitteli juuston kaunista ulkonäköä. Punaheidin aromin kuvattiin olevan aito ja siinä maistuvat luonnolliset puhtaat maut.

Merkin käyttöoikeuden saivat myös ruoveteläisen Raija Asunnan marjatuotteet, kangasniemeläisen Vavesaaren tilan luomuruisnäkkäri ja Kauhajoen Laatuleipureiden valmistama naurisleipä.

Kaikki merkkioikeuksia saaneet yritykset ovat jo pitkän linjan laatumerkkiyrittäjiä, jotka täydentävät tuoteperheitään säännöllisesti uusilla Maakuntien Parhaat –merkkituotteilla.Maakuntien Parhaat on vaativin kotimaisuusmerkki, koska se edellyttää korkean kotimaisuusasteen lisäksi hyväksyttyä laatujärjestelmää sekä tuotteiden ja palveluiden hyväksyntää asiantuntijaraadeissa. ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt laatumerkkejä jo vuodesta 1993 alkaen yhteensä 394 kappaletta.

Juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet Mouhijärvelle.
Mouhijärven Herkkujuustolassa valmistetaan seitsemää sorttia juustoja. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, saadaan jouluksi irtomyyntiin uusi tuote. “Ensimmäinen virallinen erä on tehty kesällä, nyt jännitetään miten se kypsyy”,  juustomestari paljastaa.

Lue lisää juustonvalmistuksen saloista ja Dörigien tulevaisuudensuunnitelmista Alueviestin Jouluviestistä 27.11.

Juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet Mouhijärvelle. Kuva: Pauliina Vilenius.

Kommentointi ei ole käytössä.