
Jenni ja Peter Dörigin elämässä kääntyy uusi lehti tämän viikon lauantaina 1. joulukuuta, kun uuden Herkkujuustolan ovet Sastamalan Häijäässä vihdoin avautuvat. Juustoa olisi valmistettu uusissa tiloissa jo vuosia, ellei ely-keskus olisi vuonna 2013 torpannut edellistä, Pori-Tampere -tien varteen kaavailtua hanketta muun muassa maisemallisiin syihin vedoten.
“Luovuttaminen oli silloin lähellä. Otimme aikalisän ja mietimme pitkään, miten tästä eteenpäin”, kuvailee Jenni Dörig viiden vuoden takaisia tuntoja.
Uuden Herkkujuustolan rakennuttamiseen sysäyksen antoi lopulta Sastamalan kaupunki, joka petasi yritykselle paikan Kurvosentieltä, Häijään risteyksen toiselta puolelta.
“Tontti, liittymä ja kaavamuutos hoituivat kaikki kaupungin toimesta”, Jenni Dörig kiittelee.
Tavoitteena isot sopimukset
Uusi Herkkujuustola on kooltaan noin 1 000 neliömetriä. Ravintola haukkaa siitä 300 neliötä, loput pinta-alasta on juustolan valtakuntaa. Juustokattila siirrettiin Selkeen kartanon mailla sijainneista edellisistä tuotantotiloista uuteen osoitteeseen 23. lokakuuta, tasan 16 vuotta yrityksen perustamisen jälkeen.
“Tuotantoon tuli kahden viikon katkos. Ensimmäinen erä juustoa valmistui uusissa tiloissa marraskuun ensimmäisellä viikolla”, Dörigit kertovat.
Uusissa tiloissa Herkkujuustolan on mahdollista jopa kuusinkertaistaa tuotantonsa.
Tuotannon kasvattaminen puolestaan antaa mahdollisuuden solmia uusia jälleenmyyntisopimuksia, sillä sekä Kesko että S-ryhmä ovat olleet kiinnostuneita Herkkujuustolan tuotteista.
“Kumppanuus heidän kanssaan on selkeästi seuraava tavoitteemme. Vielä emme ole pystyneet ketjuja palvelemaan, sillä heidän tilaamansa määrät ovat niin suuria, että toimituksen on oltava varma.”
Dörigit eivät aio unohtaa uusien sopimusten myötä pieniä toimijoita, kuten kauppoja tai ravintoloita, joiden kanssa Herkkujuustola on tehnyt yhteistyötä vuosien ajan.
“He ovat olleet alusta saakka ne tärkeimmät kumppanit, joiden ansiosta olemme nyt tässä tilanteessa”, Jenni Dörig muistuttaa.
Helpotusta, stressiä ja piippaava aktiivisuusranneke
Juustomestari Peter Dörig myöntää, että viimeiset viikot ovat olleet paitsi helpotuksen myös stressin sävyttämiä.
“On hienoa, kun kaikki alkaa olla valmiina ja ympärillä on paljon tilaa, mutta uuteen juustolaan tottuminen vie aikansa. Kun on 16 vuotta tehnyt asiat tietyllä tapaa ja muistanut missä mikäkin tavara on, täällä kaikki onkin yhtäkkiä eri tavalla. Suuremman tilan huomaa myös aktiivisuusrannekkeesta; se ilmoittaa että päivän 10 000 askelta on täynnä jo ennen puoltapäivää”, hän huokaa.
“Muutto tähän aikaan vuodesta on vähän hankala yhtälö joulusesongin kanssa, kun tuotannon pitäisi käydä mahdollisimman tehokkaasti”, jatkaa Jenni Dörig.
Jouluun saakka Herkkujuustolan väki painaakin pitkää päivää. Joulunpyhinä vietetään ansaittua vapaata, ja virallisia avajaisia juhlitaan vasta helmikuussa.
Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.

Upeeta Peter ja Jenni! Häijäässä vetovoimaa
Tässä on esimerkkipari yrittämisestä. Onnittelut suomen parhaiden juustojen tekijöille!
Ollaan jo nii-iiin odotettu Häijääseen teitä!
Tontti, liittymä ja kaavamuutos hoituivat kaikki kaupungin toimesta. Näin sitä yhteiskunta eli veronmaksajat jelppivät yrittäjiä. Hyvä niin!
Onnea yrittäjille ja juustoja matkaan. Hienoa.
Kyllä ne maksoi ne kaupunki vaan hoiti paperit kuntoon
elykeskus rahotti pualella millillä
Isot onnittelut teille!
Olette hyvää mainosta Sastamalalle. Herkullisia juustojanne on mukava viedä tuliaisiksi kauemmaksikin.
pitkä on ollut matka…Rautalin…Reto..Rörig
Sveitsistä Suomeen
Onnittelut jaksamisesta
Paljon onnea ja huomenna tulen oikein paikan päälle ihastelemaan!