Servin ruokalistoille tulleet lähijauhelihapihvit saivat lämpimän vastaanoton

Lähijauhelihapihvit saatiin tämän viikon keskiviikkona Servin ruokalistoille. 

Sastamalan koulujen ja päiväkotien väki pääsi keskiviikkona nauttimaan ensimmäistä kertaa lähijauhelihapihveistä. Servin, Pirkanmaan Lihapalvelun ja Edun Herkun yhteistyössä kehittämät lähijauhelihapihvit ovat uudenlainen, toivottu lähiruokatuote Servin ruokalistoille.

Lähijauhelihapihvien tuotannossa hyvät yhteistyökumppanit ovat välttämättömiä. Servin valmistaessa arkipäivisin lounaan noin 4 500 asiakkaalle ja tarvittavien pihvien kappalemäärän kivutessa noin kymmeneen tuhanteen, ei niiden valmistus käsityönä Servin keittiöillä ole mahdollista. Niinpä pihvit valmistettiin Pirkkalassa toimivassa Edun Herkussa sastamalalaisen Pirkanmaan Lihapalvelun toimittamasta naudanlihasta.

Servin strategisena valintana on lisätä lähituotteiden käyttöä, sillä se tukee paikallista elinvoimaisuutta ja on perusteltua myös ympäristönäkökulmasta. Servin aiemmin käyttämiä lähituotteita ovat muun muassa viljatuotteet, leipomotuotteet, lähimetsistä poimitut marjat sekä hedelmät ja kasvikset satokauden mukaisesti.

Myös Pirkanmaan Lihapalvelun toimittama lähinaudanliha on Serville entuudestaan tuttu tuote, sillä kaikki Servin käyttämä raakana toimitettu naudanliha tulee lihapalvelulta. Paikallisesta naudanlihasta valmistuvat muun muassa Servin raa’asta lihasta valmistetut bolognesekastikkeet, naudanlihakeitot ja palapaistit kaikille asiakasryhmille aina päiväkotilapsista kotiateriapalvelun ja tehostetun palveluasumisen piirissä oleviin ikäihmisiin. 

Edun herkun Serville valmistamaa lähijauhelihapihviä on markkinoitu myös muille lähikunnille ja se on herättänyt kiinnostusta esimerkiksi Ikaalisissa. Ensimmäisten palautteiden perusteella lähijauhelihapihvit saivat ainakin Sastamalassa lämpimän vastaanoton, maistuivat erittäin hyvin ja niitä toivotaan ruokalistalle useamminkin.

Toiveeseen tullaan vastaamaan, sillä lähijauhelihapihvien oli tarkoitus alun perinkin tulla pysyvästi Servin kaikkien asiakasryhmien ruokalistoille.

  • Nimetön

    Olivat hyviä. Ja muutenkin pitää sanoa, että ruuan taso on parantunut. Oli kyllä tarpeenkin…

  • Nimetön

    niin tässä ei mainita mitään mistä se liha on peräisin,eli jos se on jamaicalta mutta pirkanmaan lihapalvelu toimittaa sen niin se ei tee siittä mielestäni lähijauhelihapihviä

  • Nimetön

    Oli jo aikakin. Kuusi vuotta harjoiteltu näitä strategioita toinen kuusi vuotta vielä. mitähän silloin kiitellään?

  • Nimetön

    Hyviä olivat, yleensä on HK.n valmispihvit. Muutenkin liikaa Saarioisten ja HK. n eineksiä.

  • Nimetön

    Eikö Sastamalassa osata jauhelihapihviä tehdä,kas kun ei hesasta tilattu.

  • Nimetön

    Olivat erittäin herkullisia, otin lisää. Kiitos Servi, tarjoamanne ruoka on herkullista (syön päivittäin).

  • Nimetön

    Kun nyt “Servin raakalihasta valmistetut ” liharuoat saataisiin myös niin mureiksi kypsytettyä, että ne saisi syötyä myö lapsi ja ikäihminen (myös hampaaton). Liikaa on niitä sitkeitä lihapalasia saanut heittää biojätteeseen.

  • Jussi

    Servin ruuasta ei nyt voi sanoa että on hyvää.Ehkä syötävää on parempi termi,mutta kun ei muutakaan tarjota niin pakko kelvata.Ja olisi kiva tietää henkilöstön jaksamisesta ja työtyytyväisyydestä.

    • Nimetön

      Sinun “kiitoksesi” lämmittävät Servin henkilöstön mieltä ja auttavat jaksamaan. Mikäpä sen paremmin lisää työtyytyväisyyttä kuin “pakko kelvata, kun ei muutakaan saa” -kehut.

    • Nimetön

      Etkö voisi hommata omia eväitä, niin saisit mieleistäsi purtavaa?

  • Miksi ei puhdasta ja prosessoimatonta lähiruokaa

    Servin ruuista varmaan 98% on eineksiä. Ruoka ei ole hyvää, eikä todellakaan terveellistä. Kanakin jostain kaukomaasta ja c-luokkaista jämäpala/nahkaluu mössöä.

Kommentointi ei ole käytössä.