Torstain hyväntekeväisyyskonsertissa yllätyslahjoitus

Torstai oli tosiaankin paitsi väkeä, myös toivoa täynnä Sylvään koulun auditoriossa, jossa järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti TAYSin syöpälasten ja -nuorten viihtyisyyden lisäämiseksi. Kaikkiaan konsertteja on kaksi, joista molemmat myytiin loppuun.
Toivoa ilta oli täynnä siksi, että pienten syöpäpotilaiden asia kosketti niin montaa ihmistä. Huikea hetki tapahtumassa koettiin, kun sastamalalaiset Petri Holappa ja Mikko Rajala ojensivat lahjashekin konsertin puuhanaisille Mirja Pälijärvelle ja Tiina Vahekoskelle. Shekin summa oli 3881,45. ”Lahjoittaja on Vammalan Water Ski Team ry, jonka toiminta loppui noin 15 vuotta sitten. Päätimme porukalla jo silloin, että seuran rahat tullaan jakamaan johonkin hyvään tarkoitukseen, ja nyt sellainen tuli”, selvitti Mikko Rajala. Petri Holappa kertoi porukan jo aikanaan päättäneen, että kohteena tulee olemaan lapset.

Mirja Pälijärvi ja Tiina Vahekoski uskovat, että molempien konserttien lipputulot lisättynä Water Ski Teamin lahjoituksella keräävät noin 10 000 euron potin TAYSin lastenosasto 6:lle. ”Emme oikein voi vieläkään uskoa tätä todeksi”, naiset totesivat illan aikana moneen kertaan. ”Kaikki konsertin aiheuttamat järjestelykulut saamme katetuksi lahjoituksilla, joita sastamalalaiset yritykset ovat tehneet. Tästä heille kaikille suuri ja lämmin kiitos”, Mirja toivottaa.

Hyväntekeväisyyskonsertti pidettiin 13-vuotiaana menehtyneen sastamalalaisen Manti-tytön muistolle. Mirja Pälijärven tytär menehtyi pehmytkudossyöpään reilu vuosi sitten, 20.12.2011.
Toinen konsertti on perjantaina 15.3. ja myös se on loppuunmyyty.

Toimintansa jo 15 vuotta sitten lopettanut Vammalan Water Ski Team ry lahjoitti lasten syöpäosastolle mittavan summan. Kuvassa Mirja Pälijärvi (vasemmalla), Petri Holappa, Mikko Rajala ja Tiina Vahekoski.
Konsertin juonsi Ilkka Nykänen. Mirja Pälijärvi kertoi, millaista arkea perheessä eletään, kun lapsella on vakava sairaus.
Tässä estradilla Laulukoulu Preston nuoria laulajia. Illan aikana kuultiin paljon myös Mantin elämästä ja valkokankaalle heijastettiin valokuvia vuosien varrelta.
Laulukoulu Prestosta oli konsertissa noin 40 eri-ikäistä laulajaa.
Mantin paras ystävä Pinja (keskellä) esitti konsertissa runoja.
Sastamalalaiset kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen halusivat antaa lahjoituksen lastenosastolle luettuaan Alueviestistä jutun Mantin muistokonsertista. " Heiltä tuli valtava määrä kirjoja ja pelejä. He vinkkasivat asiasta myös Mauri Kunnasta, jolta häneltäkin tulee osastolle kirjalahjoitus. Aivan mahtavaa", Mirja Pälijärvi iloitsi.
Konsertissa esiintyi myös Voice of Finland -kisasta tuttu, sastamalalainen Jussi Määttä. Yllätysesiintyjänä illassa oli hänen sisarensa, Eveliina Määttä.
Alueviesti kertoi 6.3. Mantin ja hänen perheensä elämän vaiheista vaikean sairauden keskellä.
  • katsoja

    Aivan upea konsertti ja hienoa Mikko ja Petri, aivan mahtava yllätys. Hieno lahjoitus. Kyllä oli Päivi ja Ilkka koko porukan tehnyt todella upean illan, kiitos 🙂

  • Nimetön

    Konsertti oli hienosti järjestetty,oli valoa ja savuakin ihan sopivasti.Ilkka Nykänen puhui niin kauniisti että itketti oikein.Erityisen hienoa oli että Manti-tytön äiti kertoi niin avoimesti asioista.Lapsen sairaus on perheelle kova paikka ja se voi tulla kenelle vaan eteen.On hienoa että tämmönen järjestettiin.kiitos.

  • Katsoja

    Aivan mielettömän ihana konsertti,kiitos järjestäjille,esiintyjille ja lahjoittajille.Toivon paljon voimia kaikille jotka tälläisen menetyksen ovat kokeneet <3

  • Nimetön

    Konsertti oli hienosti järjestetty,oli valoa ja savuakin ihan sopivasti. Esiintyjät ala-arvoista porukkaa, huh huh.

    • esiintyjän isä

      jopa oli ala-arvoinen kommentti.hyvän asian puolesta esiintyivät ja hyvin!

    • vaari

      taitaa kommentoijalla olla pinna kireällä, eikä järjenvalokaan tunnu kaksiselta. Päivi olet tehnyt oppilaistasi upeita esiintyjiä, joista varmasti kuullaan isoillakin areenoilla.

    • Nimetön

      Miten voit sanoa esiintyjiä ala-arvoisiksi???? Lapset ja nuoret jotka esiintyivät ovat laulukoululaisia eivätkä suinkaa mitään kokeneita konkareita. He laittoivat itsensä peliin ja ovat varmasti harjoitelleet paljon ja halusivat antaa panoksensa hyvän asian puolesta. HIENOA KONSERTISSA ESIINTYNEET LAPSET JA NUORET, TE TEITTE ARVOKKAAN TYÖN, PIENET SYÖPÄPOTILAAT KIITTÄÄ!

    • Raivoissaan

      Mene sitten itse laulamaan ja näytä mitä osaat ! Ei parane ruveta arvostelemaan nuoria jotka ovat tämänkin yhteiskunnan tulevaisuus

    • mummeli

      Kiitos ihanasta konsertista! Päivi on tehnyt hyvää työtä! Ala-arvoista ei ollut muuta kuin sinä joka kirjoitit ala-arvoisista esiintyjistä!!!!???

  • Mikko Rajala

    Aivan mahtava ilta! Ja vielä oman kylän voimin, näistä nuorista artisteista kuullaan vielä. Kiitos Mirja, Tiina, Päivi, Ilkka ja kaikki muut!

  • Nimetön

    Kyllä oli hieno konsertti ja arvostan nimenomaan sitä että esiintyjät olivat omalta paikkakunnalta. Kyllä sinne varmaan olis voitu hankkia esiintyjäksi vaikka kuinka suuri nimi mutta sen kustantamiseen olisikin varmaan menneet kaikki lipputulot ja lahjoitukset jotka nyt menee syöpälapsille! Voimia kaikille joiden perheessä on sairas lapsi. Ja kiitos vielä kerran tilaisuuden järjestäjille , oli ilo olla mukana.

  • lukija

    Kiitos hienosta konsertista järjestäjille, esiintyjille, lahjoittajille….
    Aivan mahtava ilta!

  • Nimetön

    Oli hienoa olla mukana katsojana ja kuuntelijana. Todella tunteikas ilta. Kiitos kaikille järjestäjille ja lahjoittajille.

    Liput olisivat voineet maksaa enemmänkin ja kahvista ja pullasta olisi voinut periä vapaaehtoisen maksun. Tuen mielelläni tämmöistä asiaa kun tietää, että rahat menevät varmasti sinne minne ne haluaakin antaa.

  • myöhästynyt

    Voi kun niitä lippuja olisi ollut saatavilla meille Matti Myöhäisillekin. Toivottavasti konsertista tulisi joka vuotinen perinne.

  • Nini

    EI ne jotka sairastaa korkeintaan kerran vuodessa jonkun räkätaudin,ymmärrä todellisesta kivusta ja särystä ja parantumattomasta sairaudesta yhtään mitään,kun se kipu on joka sekuntinen vieras,välillä pahenpi,hetkittäin parempi,naureskellaan päin naamaa ”ei sua minkä särje tee ny vaa”! Ja kun ja jos satut olemaan luonteeltasi sellainen,aina auttamassa muita ja huolehtimassa kivuista huolimatta,et näytä tuskaasi ulospäin muiden aikana,niin annappa olla kun ITSE TARVISIT joskus apua ,niin sitä ei varmastikkan tule!!! Ei vahingossakaan!! Ollaan nokka solmussa,loukkaannutaan,lakataan soittamasta ja mikä suurin näillä” terveillä tyypeillä”,kaikki mitataan rahalla,pelkkää hyväksikäyttöä,kun satut olemaan rahavaroissasi köyhempi kuin nämä ns.täydelliset terveet ihmiset,tätä voisi jatkaa loputtomiin…on sen verran omakohtaisia kokemuksia.Sinä ns.”ystäväni”tunsitko piston omassatunnossasi,vai onko sinulla edes sellaista ja tiedätkö mikä se sellainen on?.

  • Vanha vesihiihtäjä

    En valitettavasti itse päässyt konserttiin, mutta aivan mahtavaa, että ihmiset ovat lähteneet liikkeelle! Syöpää sairastavien lasten auttaminen on tärkeää ja yllättäin pääsin itsekin tähän osalliseksi! Oli loistava idea laittaa Water Ski Teamin tilille jääneet rahat näin hyvään tarkoitukseen. Kiitos pojat! 🙂

  • Mukana ollut

    Mahtava konsertti, mutta ehdottomasti pitäisi vetästä vielä kerran tai kaksi uusintana, jotta kaikki nekin pääsisi mukaan, jotka nyt jäivät ovien ulkopuolelle! 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.